Što će se naći na meniju kraljevskog vjenčanja

Twitter, Kensington Palace
Vjenčanje Meghan Markle i princa Harryja održat će se u danas, a britanski se mediji posljednjih dana posebno osvrću na detalje oko vjenčanja. Tako su otkrili i što će se jesti nakon ceremonije.
Vidi originalni članak

Obitelj i prijatelji Princa Herryja i Megan Markle imat će priliku na svadbenom ručku u dvorcu Windsor uživati u svježoj, sezonskoj i sofisticiranoj hrani te kolaču koji odstupa od kraljevske tradicije.

 

Obara s nogu Imamo recept za kraljevsku vjenčanu tortu!

 

Za 600 gostiju jela će pripremati glavni chef Mark Flanagan. Iz njegove kuhinje u dvorcu Windsor objavljene su prve fotografije na Twitter profilu palače Kensington, koje su nam dale uvid u jela koja će Flanagan posluživati. Gosti će  nakon vjenčanja imati priliku kušati razne kanapee i slična predjela pripremljena od prirodnih sezonskih namirnica, uglavnom s posjeda kraljice Elizabete.

Chef Flanagan nije htio otkriti detalje što će gosti jesti, no dao je naslutiti  da će obroci uključivati šparoge, grašak i rajčice. "U tijeku je sezona britanskog povrća. Na to smo se usredotočili. Par je za svoj meni htio sezonske namirnice koliko je to moguće', rekao je Mark Flanagan te dodao: "U subotu neće biti ni trunka eksperimentiranja – prokušani i provjereni klasici će dominirati'.

Za tortu je zadužena chefica Claire Ptak, vlasnica londonske slastičarne Violet Cakes, a Meghan i Harry su tortu odabrali još u ožujku. Tako će princ Harry i Meghan Markle na vjenčanju razrezati l tortu od bazge i limuna umjesto tradicionalnog parfea s voćnim punjenjem.

Od ostalih deserata bit će i puno čokoladnih tartufa koje će pripremati chef Selwyn Stoby koji inače priprema deserte u dvorcu Windsor.

Posjeti Gastro.hr