Špajza 19. svibnja 2018.

Što će se naći na meniju kraljevskog vjenčanja

foto: Twitter, Kensington Palace
gastro postao gastro.24sata.hr
Vjenčanje Meghan Markle i princa Harryja održat će se u danas, a britanski se mediji posljednjih dana posebno osvrću na detalje oko vjenčanja. Tako su otkrili i što će se jesti nakon ceremonije.

Obitelj i prijatelji Princa Herryja i Megan Markle imat će priliku na svadbenom ručku u dvorcu Windsor uživati u svježoj, sezonskoj i sofisticiranoj hrani te kolaču koji odstupa od kraljevske tradicije.

 

Možda vas zanima... Imamo recept za kraljevsku vjenčanu tortu! Recepti

 

Za 600 gostiju jela će pripremati glavni chef Mark Flanagan. Iz njegove kuhinje u dvorcu Windsor objavljene su prve fotografije na Twitter profilu palače Kensington, koje su nam dale uvid u jela koja će Flanagan posluživati. Gosti će  nakon vjenčanja imati priliku kušati razne kanapee i slična predjela pripremljena od prirodnih sezonskih namirnica, uglavnom s posjeda kraljice Elizabete.

Chef Flanagan nije htio otkriti detalje što će gosti jesti, no dao je naslutiti  da će obroci uključivati šparoge, grašak i rajčice. "U tijeku je sezona britanskog povrća. Na to smo se usredotočili. Par je za svoj meni htio sezonske namirnice koliko je to moguće', rekao je Mark Flanagan te dodao: "U subotu neće biti ni trunka eksperimentiranja – prokušani i provjereni klasici će dominirati'.

Za tortu je zadužena chefica Claire Ptak, vlasnica londonske slastičarne Violet Cakes, a Meghan i Harry su tortu odabrali još u ožujku. Tako će princ Harry i Meghan Markle na vjenčanju razrezati l tortu od bazge i limuna umjesto tradicionalnog parfea s voćnim punjenjem.

Od ostalih deserata bit će i puno čokoladnih tartufa koje će pripremati chef Selwyn Stoby koji inače priprema deserte u dvorcu Windsor.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.