Što nutricionisti jedu svaki dan?

Stockfood
Raznovrsna hrana ključna je za zdravu prehranu.
Vidi originalni članak

Važno je svakodnevno u tijelo unositi nutritivne tvari koje će osigurati pravilan rad svih organa, a istovremeno smanjiti rizik od nastanka raznih bolesti.

Stalno slušate 'morate jesti ovo, ne smijete jesti ono' i nije se teško pogubiti u tim svim pravilima pa vam donosimo popis namirnica koje nutricionisti jedu svaki dan i preporučuju ih svima.

 

I zdrava prehrana je ukusna

 

ODLIČNA IDEJA Do fenomenalnih salata uz dressing od avokada

 

Pistacije

"Iako volim sve orašaste plodove, pistaciji su mi omiljeni. Dvije šake pistacija imaju samo 160 kalorija i osim toga puni su zdravih masnoća i jako su ukusni", kaže nutricionist Joy Bauer.

Zeleni juice ili smoothie

"Uvijek popijem zeleni juice ili smoothie jer jna taj način sigurno unosim u organizam hranjive tvari", objašnjava nutricionistica Katie Cavuto.

Kava, rukola i kokice

"Vjerovali ili ne ali kava pozitivno utječe na gotovo cijeli organizam (mozak, koža, srce....). Svaki dan pojedem i rukolu zato jer je zelena i volim njen ukus, a kokice jer su pune antioksidansa i vlakana", tvrdi Kirstin Kirkpatrick - nutricionistica i wellness manager.

Grčki jogurt i čokolada

"Grčki jogurt je visoko proteinska, hranjiva namirnica s malo kalorija. Izvrstan je za kombiniranje s voćem. "Red" crne čokolade blagotvoran je za krvne žile i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara", kaže Jaclyn London, viši klinički liječnik u bolnici Mount Sinai.

Salata

"Gotov za svaku večeru započinjem salatom, bilo kod kuće ili u restoranu. Salata, krastavci, rajčica, crveni luk i bademi omiljena su mi kombinacija", kaže Keri Gans - autor The Small Change Diet.

Jaja i salata

"Jaja jedam gotovo svaki dan. Smatram da su savršana namirnica za doručak. Bogata su proteinima i uz punozrnati kruh i malo svježeg povrća po izboru idealna su namirnica za započeti dan", ispričala je nutricionistica Brooke Alpert.

 

Posjeti Gastro.hr