Špajza 18. veljače 2018.

Što nutricionisti jedu svaki dan?

hrana
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Raznovrsna hrana ključna je za zdravu prehranu.

Važno je svakodnevno u tijelo unositi nutritivne tvari koje će osigurati pravilan rad svih organa, a istovremeno smanjiti rizik od nastanka raznih bolesti.

Stalno slušate 'morate jesti ovo, ne smijete jesti ono' i nije se teško pogubiti u tim svim pravilima pa vam donosimo popis namirnica koje nutricionisti jedu svaki dan i preporučuju ih svima.

 

mrsavljenje glavna.jpg Možda vas zanima... I zdrava prehrana je ukusna None

 

Možda vas zanima... Do fenomenalnih salata uz dressing od avokada Recepti

 

Pistacije

"Iako volim sve orašaste plodove, pistaciji su mi omiljeni. Dvije šake pistacija imaju samo 160 kalorija i osim toga puni su zdravih masnoća i jako su ukusni", kaže nutricionist Joy Bauer.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Zeleni juice ili smoothie

"Uvijek popijem zeleni juice ili smoothie jer jna taj način sigurno unosim u organizam hranjive tvari", objašnjava nutricionistica Katie Cavuto.

Zeleni smoothie | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kava, rukola i kokice

"Vjerovali ili ne ali kava pozitivno utječe na gotovo cijeli organizam (mozak, koža, srce....). Svaki dan pojedem i rukolu zato jer je zelena i volim njen ukus, a kokice jer su pune antioksidansa i vlakana", tvrdi Kirstin Kirkpatrick - nutricionistica i wellness manager.

Kava Fika | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Grčki jogurt i čokolada

"Grčki jogurt je visoko proteinska, hranjiva namirnica s malo kalorija. Izvrstan je za kombiniranje s voćem. "Red" crne čokolade blagotvoran je za krvne žile i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara", kaže Jaclyn London, viši klinički liječnik u bolnici Mount Sinai.

Jogurt | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Salata

"Gotov za svaku večeru započinjem salatom, bilo kod kuće ili u restoranu. Salata, krastavci, rajčica, crveni luk i bademi omiljena su mi kombinacija", kaže Keri Gans - autor The Small Change Diet.

jesenska salata | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Jaja i salata

"Jaja jedam gotovo svaki dan. Smatram da su savršana namirnica za doručak. Bogata su proteinima i uz punozrnati kruh i malo svježeg povrća po izboru idealna su namirnica za započeti dan", ispričala je nutricionistica Brooke Alpert.

Jaja | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.