Dobro jutro: Kako gastro znalci pripremaju jaje na oko

@giadadelaurentiis , Instagram
Svjetski poznati ljubitelji dobre hrane donose fantastične savjete za pripremu omiljenih prženih jaja.
Vidi originalni članak

Vjerojatno ćete se složiti s nama kada kažemo da je priprema jaja na oko jednostavan i ukusan način za uživanje u bogatom i toplom doručku. Jaja na oko vole se s rajčicom, različitim začinima i svježim kruhom s kojim skupljamo sve ono najbolje od žumanjka.

 

nove ideje... Jaja na tisuću načina - novo ruho omiljenog doručka

 

No pitanja poput okretati ih ili podlijevati vrućim uljem, pržiti ih u maslinovom ulju ili maslacu, ona su koja ulaze u vječne dileme. Koji je način pravilniji i kako ih pripremaju najpoznatiji chefovi na svijetu, pročitajte u nastavku. Tko zna, možda vam zauvijek promijene pogled na omiljeni način pripreme jaja.

 

 

Mario Batali, veliki američki kuhar koji se specijalizirao za talijansku kuhinju, pržena jaja priprema tako da najprije razbije jaje u vruće ulje, prži ga 30 sekundi, a zatim otpusti rubove jaja i nježno ga preokrene te peče još 30 sekundi, prenosi portal Pop Sugar.

 

Velika faca Chefovska posla: Mario Batali

 

Chrissy Teigen, poznata ljubiteljica dobrih zalogaja i supruga popularnog pjevača Johna Legenda izdala je čak nekoliko kuharica, a u jednoj od njih, Cravings Cookbook, dala je svoj savjet za pripremu najboljih jaja na oko. Naime, za savršeno pečena jaja, Chrissy koristi mješavinu maslaca i maslinovog ulja što jajima daje divan okus, a pažljivim pečenjem ona se pretvaraju u savršeno pripremljen doručak.

 

Novi gastro trendovi Jaja meka poput oblaka zaludila ljubitelje doručka

 

Kraljica talijanske kuhinje Giada De Laurentis pak savjetuje prženje jaja u maslinovom ulju. Osim toga, dok se jaja peku, ova ih chefica prekrije poklopcem od tave kako bi se s obje strane ispekla upravo savršeno. U jednom od svojih slasnih recepata, Giada ovako pripremljena jaja stavlja između dvije kriške kruha i poslužuje pod nazivom Giadin talijanski sendvič s prženim jajima. Zvuči fantastično!

Posjeti Gastro.hr