Najbolja talijanska tjestenina

Najbolja talijanska tjestenina
Saznajte sve što vam je potrebno da biste kuhali na talijanski način u jednostavnim receptima majstora Gina D'Acampa koji će vas naučiti baš sve o najukusnijoj tjestenini
Vidi originalni članak

Raznovrsna, brza i zdrava, tjestenina je najpraktičnija hrana, a Ginovi recepti iz knjige Najbolja talijanska tjestenina iskorištavaju tu jednostavnost i raznolikost ne žrtvujući okus. Starim, omiljenim jelima dodao je neke nove elemente, a predstavio je i ponešto neobičnije kombinacije.

Jednostavne upute za izradu svježe tjestenine nalaze se uz fotografije koje oslikavaju taj proces, a Gino navodi i najbolje načine na koje možete upotrijebiti različite oblike tjestenina koji postoje na tržištu – od svakodnevnih, poput špageta, raviola i fusilla, do manje poznatih, primjerice mezzelunabucatina i conchiglia rigata. Tomu dodajte uvod o blagodatima tjestenine – primjerice mali udio soli, nizak glikemijski indeks – koji je napisala vodeća nutricionistica Juliette Kellow i dopustite da vam Gino pokaže kako je tjestenina savršen izbor da postignete maksimalno zadovoljstvo uz minimalan trud!

Autor: Gino D'Acampo
Izdavač: Mozaik knjiga, 2012.

Posjeti Gastro.hr