Špajza 23. siječnja 2013.

Najbolja talijanska tjestenina

Najbolja talijanska tjestenina
foto: Najbolja talijanska tjestenina
gastro postao gastro.24sata.hr
Saznajte sve što vam je potrebno da biste kuhali na talijanski način u jednostavnim receptima majstora Gina D'Acampa koji će vas naučiti baš sve o najukusnijoj tjestenini

Raznovrsna, brza i zdrava, tjestenina je najpraktičnija hrana, a Ginovi recepti iz knjige Najbolja talijanska tjestenina iskorištavaju tu jednostavnost i raznolikost ne žrtvujući okus. Starim, omiljenim jelima dodao je neke nove elemente, a predstavio je i ponešto neobičnije kombinacije.

Jednostavne upute za izradu svježe tjestenine nalaze se uz fotografije koje oslikavaju taj proces, a Gino navodi i najbolje načine na koje možete upotrijebiti različite oblike tjestenina koji postoje na tržištu – od svakodnevnih, poput špageta, raviola i fusilla, do manje poznatih, primjerice mezzelunabucatina i conchiglia rigata. Tomu dodajte uvod o blagodatima tjestenine – primjerice mali udio soli, nizak glikemijski indeks – koji je napisala vodeća nutricionistica Juliette Kellow i dopustite da vam Gino pokaže kako je tjestenina savršen izbor da postignete maksimalno zadovoljstvo uz minimalan trud!

Autor: Gino D'Acampo
Izdavač: Mozaik knjiga, 2012.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.