Ultimativni desert od kave s „kavijarom“

Thinkstock
Isprobajte tehnike molekularne gastronomije!
Vidi originalni članak

Naravno da nije u pitanju riblja ikra, već ukusne mini loptice od kave koje će od domaćeg sladoleda napraviti malo umjetničko djelo.

 

UKUSNO I MIRISNO Umjesto engleske čajanke- međimurska kava

 

Sastojci za sladoled:

  • 4 šalice mlijeka
  • 2/3 šalice vrhnja za šlag
  • 1 šalica šećera
  • 1 šalica zrna kave
  • Čajna žličica ekstrakta od vanilije
  • Prstohvat soli
  • 1 kg suhog leda

Sastojci za „kavijar“:

  • Šalica kuhane kave
  • ¼ šalice šećera
  • ½ čajne žličice agar agara
  • 1 šalica biljnog ulja

 

U videu pogledajte kako se priprema ovaj inovativni recept. Uživajte u „kavijaru“ i kremastom sladoledu od omiljene kave.

 

 

Moguće je: Samo tri sastojka za sladoled od kave!

 

Posjeti Gastro.hr