Testirali smo kako kuhaju poznate Hrvatice: Evo koja su jela pripremile

Konzum
Radionica pod vodstvom chefa Marina Rendića održana je u sklopu Konzumove kampanje Provjereno dobri u kojoj se promoviraju proizvodi njihovih robnih marki. U dva sata skuhali smo četiri izvrsna jela i dobili odlične ideje što skuhati kod kuće
Vidi originalni članak

Kako skuhati ukusan, maštovit i zdrav obrok od svima dostupnih, a kvalitetnih namirnica doznali smo na odličnoj Konzumovoj kulinarskoj radionici, koja je održana u sklopu kampanje Provjereno dobri, kojom Konzum promovira proizvode svojih robnih marki.

Radionicu je vodio chef Marin Rendić koji je polaznicama, među kojima su bile i neke poznate dame i influencerice - Marijana Mikulić, Iris Cekuš, Anita Dujić Broadfoot, Antonija Stupar Jurkin te novinarke, redom zaljubljenice u gastronomiju, otkrio male tajne ukusnih jela od kvalitetnih namirnica koja vam neće isprazniti novčanike, a u njima ćete uživati baš kao u najboljem restoranu.

Od pohanog camemberta do sočne piletine

Chef Marin Rendić odlično se snašao blažen među ženama te nam je dao izvrsne ideje za ručak ili večeru za pamćenje bogatu odličnim okusima! Neka jela toliko su nam se svidjela da smo ih već ponovili kod kuće, dok ćemo i ostala sigurno uskoro ponoviti.

U manje od dva sata pripremile smo vegetarijanski i mesni meni, a svaki se sastojao od dva slijeda – predjela i glavnog jela. U vegetarijanskom meniju za predjelo se pravio pohani camembert s kruškama pirjanim na maslacu uz dodatak cimeta i muškatnog oraščića te s umakom od indijskih oraščića, meda i vina, a glavno jelo bile su penne s kremastim i prefinim umakom od tunjevine, koje su pripremile simpatične trudnice Anita Dujić Broadfoot i Iris Cekuš.

U mesnom meniju kao predjelo poslužen je mousse od svježeg kravljeg sira, prepečena šunka i suhe šljive u umaku od crvenog vina. Glavno jelo bila su pileća prsa panirana samo u krušnim mrvicama (bez jaja i brašna, što nas je sve iznenadilo, ali vjerujte bilo je jako, jako fino) s kremom od celera i umakom od crvenog vina.

Kvalitetne namirnice i puno ljubavi

Chef Rendić rado je s polaznicima podijelio brojne trikove svog zanata i dao im ideje kako ljepše poslužiti jelo, odnosno kako da ono gostima bude privlačnije već na prvi pogled. Odlična škola bila je kada smo usporedili svoje tanjure s njegovima. Razlika je bila očita, i znamo tko bi pobijedio na kulinarskom natjecanju, no svejedno smo sve dobile pohvale chefa Rendića, koji je inspiraciju za ova ukusna jela pronašao u proizvodima Konzumovih robnih marki koji su spoj kvalitete i pristupačnih cijena.

Sada znamo – kod posluživanja jela chefovi ne razmišljaju isključivo o njegovu izgledu, nego i o tome kako gostu omogućiti da proba sve komponente u jednom zalogaju… I naravno, nema dobrog jela bez kvalitetnih namirnica, ali i onog tajnog sastojka koji nije opipljiv – ljubavi.

"Bilo je vrlo intenzivno danas, vrlo ukusno, vrlo zabavno. Meni je kuhanje stil života i trudio sam se prenijeti tu svoju strast na cijelu ekipu kako bih ih naučio nekim kuharskim tehnikama, ali i kako bismo svi zajedno istinski uživali u kuhanju. Jer to je cilj: da u kuhanju uživate. To, plus dobar recept i provjereno dobri sastojci, i onda ne možete pogriješiti“, poručio je chef Rendić.

Poznate kušačice

Za održavanje odlične atmosfere na radionici bila je zadužena voditeljica i glazbenica Ida Prester, koja je zainteresirano kušala sve što smo skuhale, a pridružila joj se i glumica Ana Begić Tahiri, koja je zaštitno lice Konzumove kampanje Provjereno dobri. Obje dame iskreno su uživale u svakom kušanom zalogaju, baš kao i sve polaznice.

"Iznimno me veseli biti zaštitno lice Konzumove kampanje Provjereno dobri jer sam itekako svjesna važnosti korištenja kvalitetnih namirnica u pripremi jela. To mi je važno zbog moje obitelji, zbog našeg načina života - volim znati da na neke dobre stvari u životu mogu računati“, rekla je Ana i obećala da će se pohani camembert, kao i druga jela s Konzumove radionice, naći i na njezinom obiteljskom stolu.

Provjereno dobri uistinu su provjereni i – dobri

Na radionici chef Marin Rendić i polaznice zaljubljene u kuhanje i finu hranu koristili su Konzumove provjereno dobre proizvode po provjerenim cijenama. Konzum, naime, ima 20-ak robnih marki, s ukupno više od 2500 artikala u gotovo svim kategorijama proizvoda, a surađuje s više od 200 proizvođača i OPG-ova.

Prateći svjetske trendove, Konzum razvija i proizvode namijenjene kupcima koji njeguju zdrave životne stilove, za gurmane pak razvija liniju premium proizvoda, a unaprijed se veselimo i Konzumovim proizvodima usklađenim s posebnim režimima prehrane kao i onima koji uvelike skraćuju vrijeme pripreme obroka.

 

Posjeti Gastro.hr