Najbrža pita od sira s lukom koju moraš isprobati!

Matija Habljak/PIXSELL Uz AMC premium sustav za kuhanje možeš za nekoliko minuta napraviti pitu sa sirom i lukom
Na ovotjedni jelovnik uvrsti jednostavnu pitu sa sirom, lukom i slaninom
Vidi originalni članak

Nakon dugog dana na poslu rijetko tko ima volju provesti još nekoliko sati u kuhinji. No, to ne znači da jelovnik mora biti dosadan, bazirati se na dostavi ili pekarskim proizvodima. Za manje od pola sata možeš napraviti odličan kasni ručak ili večeru za četiri osobe. 

U to se uvjerila i blogerica Andrea Cukrov, autorica bloga Cukar, koja je uz pomoć AMC premium sustava za kuhanje za tren pripremila pitu od sira, slanine i luka. Isprobaj i ti! 

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 150 g naribanog sira, po izboru
  • 75 g šunke za kuhanje ili slanine, narezane na kockice
  • 1 jaje
  • 3 jušne žlice vrhnja
  • papar
  • kajenski papar
  • muškatni oraščić
  • 1 lisnato tijesto (okruglo, promjera 24 cm)

AMC proizvodi:

  • HotPan Prime s odvojivom ručkom (24 cm)
  • Audiotherm

Priprema:

  1. Oguli glavicu luka pa ga nasjeckaj. Pomiješaj luk sa sirom, kockicama šunke ili slanine, jajetom i vrhnjem te začini da bude pikantno.
  2. Izreži papir za pečenje u obliku kruga koji je nešto veći od podloge od lisnatog tijesta.
  3. Položi podlogu od tijesta s papirom za pečenje u tavu, probodi vilicom na par mjesta. Stavi tavu na štednjak i namjesti najjači dotok energije. Navigenio stavi na posudu s grijaćom pločom okrenutom prema dolje, regulator okreni na visoki stupanj, peci oko tri minute (u slučaju indukcijskog štednjaka oko dvije minute).
  4. Isključi dotok energije (u slučaju indukcijskog štednjaka ostavi na niskom stupnju) pa raspodijeli nadjev po podlozi od lisnatog tijesta.
  5. Navigenio opet stavi na posudu, regulator okreni na visoki stupanj, peci oko tri minute. 
  6. Okreni regulator Navigenia na niži stupanj i peci još otprilike pet minuta.

Svi su recepti posebno prilagođeni kuhanju s AMC proizvodima i AMC metodama kuhanja. Sofisticirani Secuquick Softline poklopac pretvara svaku posudu promjera 20 cm i 24 cm u posudu za kuhanje pod tlakom, što dovodi do skraćivanja vremena kuhanja do 80% i uštede energije do 50%. Gastrolovci će upotrijebiti i svestrane poklopce za kuhanje na pari “EasyQuick” i “Oval EasyQuick” koji omogućavaju brzo, ali delikatno kuhanje na pari, na temperaturi ispod 100⁰ C, te tako osiguravaju da nutrijenti u povrću ostaju sačuvani, a samo povrće ima puni okus.

Sponzorirani sadržaj: missGASTRO za missMIND

Posjeti Gastro.hr