Na ovotjedni jelovnik uvrsti jednostavnu pitu sa sirom, lukom i slaninom
Nakon dugog dana na poslu rijetko tko ima volju provesti još nekoliko sati u kuhinji. No, to ne znači da jelovnik mora biti dosadan, bazirati se na dostavi ili pekarskim proizvodima. Za manje od pola sata možeš napraviti odličan kasni ručak ili večeru za četiri osobe.
U to se uvjerila i blogerica Andrea Cukrov, autorica bloga Cukar, koja je uz pomoć AMC premium sustava za kuhanje za tren pripremila pitu od sira, slanine i luka. Isprobaj i ti!
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 150 g naribanog sira, po izboru
- 75 g šunke za kuhanje ili slanine, narezane na kockice
- 1 jaje
- 3 jušne žlice vrhnja
- papar
- kajenski papar
- muškatni oraščić
- 1 lisnato tijesto (okruglo, promjera 24 cm)
AMC proizvodi:
- HotPan Prime s odvojivom ručkom (24 cm)
- Audiotherm
Priprema:
- Oguli glavicu luka pa ga nasjeckaj. Pomiješaj luk sa sirom, kockicama šunke ili slanine, jajetom i vrhnjem te začini da bude pikantno.
- Izreži papir za pečenje u obliku kruga koji je nešto veći od podloge od lisnatog tijesta.
- Položi podlogu od tijesta s papirom za pečenje u tavu, probodi vilicom na par mjesta. Stavi tavu na štednjak i namjesti najjači dotok energije. Navigenio stavi na posudu s grijaćom pločom okrenutom prema dolje, regulator okreni na visoki stupanj, peci oko tri minute (u slučaju indukcijskog štednjaka oko dvije minute).
- Isključi dotok energije (u slučaju indukcijskog štednjaka ostavi na niskom stupnju) pa raspodijeli nadjev po podlozi od lisnatog tijesta.
- Navigenio opet stavi na posudu, regulator okreni na visoki stupanj, peci oko tri minute.
- Okreni regulator Navigenia na niži stupanj i peci još otprilike pet minuta.
Svi su recepti posebno prilagođeni kuhanju s AMC proizvodima i AMC metodama kuhanja. Sofisticirani Secuquick Softline poklopac pretvara svaku posudu promjera 20 cm i 24 cm u posudu za kuhanje pod tlakom, što dovodi do skraćivanja vremena kuhanja do 80% i uštede energije do 50%. Gastrolovci će upotrijebiti i svestrane poklopce za kuhanje na pari “EasyQuick” i “Oval EasyQuick” koji omogućavaju brzo, ali delikatno kuhanje na pari, na temperaturi ispod 100⁰ C, te tako osiguravaju da nutrijenti u povrću ostaju sačuvani, a samo povrće ima puni okus.
Sponzorirani sadržaj: missGASTRO za missMIND