Tajna zbog koje su kod Mimice najbolje ribice

Tomislav Miletić/Pixsell
Generacije su prošle kroz Mimice, a onima koji su nekako ostali lišeni užitka prženih ribica u kombinaciji s fetom kruha i čašom vina glavna asocijacija na Jurišićevu sigurno je miris friganja.
Vidi originalni članak

Tajna zbog koje su kod Mimice najbolje ribice vrlo je jednostavna, a tajna je da je sve tajna! Od vlasnika Ante Mimice nećete doznati niti jedan sastojak mješavine za prženje ribe pa čak ni one očite, nećete doznati niti jedan korak niti jednog recepta, a ako mislite pokušati izvući informaciju o tome gdje možete nabaviti frišku plavu ribu, savjetujemo da zaboravite.

Možda upravo zbog dobro čuvanih obiteljskih tajni Mimice opstaju u samom centru Zagreba, u Jurišićevoj ulici već 70 godina. Simpatični vlasnik Ante posao je preuzeo od roditelja od kojih je naučio sve tajne zanata kojih se još uvijek drži i koje godinama uspješno čuva od zaposlenika, novinara, čak i od stalnih gostiju koji su Mimice počeli posjećivati još u eri Antinih predaka.

Generacije su prošle kroz Mimice, a onima koji su nekako ostali lišeni užitka prženih ribica u kombinaciji s fetom kruha i čašom vina glavna asocijacija na Jurišićevu sigurno je miris friganja koji se uzdiže iz suterena zgrade smještene gotovo točno u sredini ulice.

Upravo i lokacija restorana odaje neku dozu tajnovitosti i pruža intimu te odmor od gužve bučnog centra Zagreba pa u miru možete uživati u lignjama, skušama, oslićima ili gavunima. Iako je puno tajni vezano za ovaj kultni zagrebački restoran, jedna je odavno otkrivena, a ta je da su u Mimice stvarno najbolje ribice.

Posjeti Gastro.hr