Teleći kotlet neodoljivim prilogom

Chef Tomislav Nikšić predsavlja recept koji će vas osvojiti jednostavnošću pripreme i okusima koje ćete dobiti nakon ovakvog načina obrade telećeg kotleta.
Vidi originalni članak

Jelo koje svi mogu pripremiti, ako poslušaju savjete chefa Tomislava, oduševit će vas mekoćom mesa i spektrom izbalansiranih okusa koji nastaje s kombinacijom teletine, mahuna mladog graška i jedinstvenim muffinima koje ćete u tren oka pripremiti. Dobar tek!

Teleći kotlet s muffinom od kruha i špeka s mahunama graška
za 4 osobe

Sastojci:
1 kg telećeg karea s kosti
Kruh suhi, narezan na kockice
1 jaje
100 g pancete
Crveni luk
Dva prstohvata sitno nasjeckanog peršina
2 dcl mlijeka
Cajun papar
Mahune mladog graška

Priprema:

1. Luk i pancetu narezati na sitne kockice.
2. Kruh narezan kockice pomiješati s pancetom i lukom, umiješati jaje i dodati mlijeko.
3. Smjesu staviti u kalup za muffin i peći u pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta.
4. Kotlet zapeći na tavi i staviti u pećnicu na 220 stupnjeva, cca 12 minuta.
5. Mahune mladog graška, lagano blanširati u vreloj vodi i sotirati na tavi u kojoj smo zapekli teleći kotlet.

Posjeti Gastro.hr