11. svibnja 2016.

Teleći kotlet neodoljivim prilogom

kotlet nas.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Tomislav Nikšić predsavlja recept koji će vas osvojiti jednostavnošću pripreme i okusima koje ćete dobiti nakon ovakvog načina obrade telećeg kotleta.

Jelo koje svi mogu pripremiti, ako poslušaju savjete chefa Tomislava, oduševit će vas mekoćom mesa i spektrom izbalansiranih okusa koji nastaje s kombinacijom teletine, mahuna mladog graška i jedinstvenim muffinima koje ćete u tren oka pripremiti. Dobar tek!

Teleći kotlet s muffinom od kruha i špeka s mahunama graška
za 4 osobe

Sastojci:
1 kg telećeg karea s kosti
Kruh suhi, narezan na kockice
1 jaje
100 g pancete
Crveni luk
Dva prstohvata sitno nasjeckanog peršina
2 dcl mlijeka
Cajun papar
Mahune mladog graška

Teleći kotleti s povrćem | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema:

1. Luk i pancetu narezati na sitne kockice.
2. Kruh narezan kockice pomiješati s pancetom i lukom, umiješati jaje i dodati mlijeko.
3. Smjesu staviti u kalup za muffin i peći u pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta.
4. Kotlet zapeći na tavi i staviti u pećnicu na 220 stupnjeva, cca 12 minuta.
5. Mahune mladog graška, lagano blanširati u vreloj vodi i sotirati na tavi u kojoj smo zapekli teleći kotlet.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.