Torta od tjestenine: Zapečeni makaroni s umakom bolognese

Stockfood
Talijanska kuhinja je jedna od omiljenjih na svijetu.
Vidi originalni članak

Pizza, lazanje, cannelloni, tjestenina na 100 načina... sve jedno bolje od drugog. 

Kopajući bespućima interneta naletjeli smo na ovu zanimljivu i mogli bi reći jedinstvenu tortu od tjestenine. Kjuč za ovaj recept su naravno kvalitetne namirnice, kalup za tortu i strpljenje. Tjestenina Rigatoni, pelati, mljevena junetina, mozzarella, parmezan - glavne su zvijezde ovog jela.

Skuhajte tjesteninu. Kada je gotova, isperite je hladnom vodom i zalijte žlicom maslinovog ulja. Idući korak je napraviti bolognese umak. i nakon toga kreće slaganje torte

Tjesteninu pospite s parmezanom, pomiješate i krenite sa slaganjem u kalup. Kada ste posložili zalijte gotovim umakom. Ubacite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjena na 15 minuta. Izvadite, zatim natrgate mozzarellu i vratite u pećnicu na 10-ak minuta, dok se sir ne rastopi i dobije zlatnu boju. I vaša 'torta' je spremna na jelo :)

Detalje pripreme pogledajte u videu!

A namirnice potražite ovdje

Posjeti Gastro.hr