Vikend gozba: Aromatično pečeno pile s medom i narančom

Stockfood
Nedjeljni ručak upravo je dobio neku novu dimenziju.
Vidi originalni članak

Ova slatko slana piletina postat će sjajan nedjeljni ručak. Poslužite je uz hrskavi krumpir iz pećnice, povrće na pari, korijenasto povrće, pa čak i uz domaće mlince. Sjajno će se složiti sa svakim prilogom, a sokovi koje piletina ostavi u posudi za pečenje mogu vam poslužiti kao baza za divan i gust umak. Upustite se u pripremu ovakve, nešto drugačije piletine pa iznenadite svoje najbliže aromatičnim okusima nekog novog, aromatičnog vikend ručka.

Potrebno vam je:

  • 1 cijelo pile
  • 2 žlice meda
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica octa
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica limunovog soka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • Sok jedne naranče
  • Papar

Priprema:

  1. Očistite pile pa mu kuhinjskim užem zavežite noge.
  2. Ocijedite naranču i limun, a zatim taj sok pomiješajte s maslinovim uljem, protisnutim češnjakom, octom i medom.
  3. Dodajte začine.
  4. Piletinu stavite u posudu za pečenje, premažite ga umakom koji ste pripremili, a ostatke naranče i limuna stavite u posudu kraj piletine.
  5. Pecite pokriveno na 200 stupnjeva dok ne dobije boju i pečen je kod kostiju, oko sat vremena.
  6. Zadnjih 20 minuta otkrijte piletinu kako bi se stvorila hrskava korica.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr