Za finija jela: Domaća light majoneza

Thinkstock
Volite majonezu, ali vam teško sjeda? Nema problema! Pripremite light verziju majoneze pa uživajte u slasnim sendvičima bez problema.
Vidi originalni članak

Hamburgeri, sendviči, salate i grickalice koje uvijek umačete u majonezu dobit će novu dimenziju uz ovu light verziju najdražeg umaka. Jednostavniji način pripreme domaće majoneze rezultirat će puno lakšim obrocima koje zbilja obožavamo.

Potrebno je pomiješati sve sastojke u visokoj posudi pa štapnim mikserom na slaboj jačini krenuti od dna prema gore dok se ulje u potpunosti ne poveže s jajem. Trebali biste dobiti kremastu i pomalo pjenastu kremu koja će biti idealan dodatak velikom broju vaših omiljenih jela.

Sastojci:

  • 1 bjelanjak
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žličica senfa
  • ½ šalice ulja
  • Sol

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr