Recepti 13. rujna 2016.

Sjajan početak dana: Sendvič od tunjevine

Tuna
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Za potpun užitak, na vrh sendviča naribajte goudu, i tek onda zapecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 532

Potrebno vam je

  • 4 kriška integralni kruh
  • 180 g tuna, konz. u ulju
  • 2 žlica luk ,crveni
  • 2 žlica majoneza
  • 1 žlica limunov sok
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 0.50 šalica gouda punomasni
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zapecite kruh nekoliko minuta u pećnici da lagano porumeni.
  2. U zdjelici pomiješajte tunjevinu, sjeckani luk, majonezu, limunov sok, sol i papar. Dobro promiješajte. Stavite četvrtinu te mješavine na svaku krišku poprženoga kruha. Na svaki stavite krišku rajčice i pospite ribanim sirom (goudom).
  3. Pecite u pećnici tri-pet minuta na 180°c pod grillom, dok se na siru ne počnu stvarati mjehurići. Poslužite odmah.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.