Začinite blagdane zanimljivijim jelima

Tino Jurić/PIXSELL
Naša nova suradnica pripremila je jedinstveni meni u kojem je ukomponirala souffle, bakalar, slane fritule i crvene macaronse.
Vidi originalni članak

Ivana Čuljak mlada je chefica novootvorenog restorana Bokeria, koji odnedavno oduševljava posjetitelje u staroj splitskoj jezgri. Mjesto je to koje predstavlja domaću spizu u modernijoj izvedbi, svjetskog izgleda, dalmatinske kuhinje i dobrih vina. Kao osoba koja je tek tri godine u kulinarskom svijetu, Ivana se odlično uklopila u Bokerijin kitchen&wine koncept gdje ima dosta prostora za kreativnost u slatkim i slanim izvedbama.

Ivana Čuljak u kulinarskom je poslu tek tri godine. Završila je ekonomski fakultet i radila u banci, a kako sama kaže, više je uživala u donošenju kolača klijentima, nego u kamatnim stopama i u skladu s tim, pokrenula vlastiti biznis Chu Loo Cakes. Godine 2012. u kulinarskom showu Masterchef stigla je do finala i dobila priliku da se nastavi baviti kuhanjem. Jednog dana odlučila je otići u Meksiko gdje je na ulici prodavala hrvatske kolačiće. Igrom slučaja završila je u vrhunskom restoranu u Playi del Carmen te radeći uz bok tamošnjih najboljih kuhara nadogradila svoju ljubav prema hrani. 

Za osmišljavanje blagdanskog menija odabrala je tri jela. Bakalar je upakirala u souffle, da kako kaže, "ostane fino mekan". Klasiku slatkih fritula zamijenila je slanom verzijom s inćunima, kaparima i sušenim rajčicama, a blagdansku trpezu zasladila crvenim macaronsima. 

Recepti:

Slane fritule s inćunima, kaparima i sušenim rajčicama

Souffle od bakalara i kozjeg sira

Macarons s bijelim ganacheom i crvenim paprom

Posjeti Gastro.hr