14. rujna 2016.

Kako najbolje iskoristiti komorač

komorač
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slaže se uz rajčicu, odličan je dodatak pizzi, a volimo ga i u slasticama. Saznajte gdje još možete koristiti komorač kako bi uživali u bogatim okusima.

Komorač je mediteransko povrće intenzivne arome koja podsjeća na anis. Karakteristične je hrskave teksture zbog čega je popularni sastojak ukusnih salata. Kuhani komorač je pak nešto mekši, a okusom slađi i blaži u odnosu na sirovu verziju. U kulinarstvu se najčešće upotrebljava korijen komorača, no ništa manje nisu ukusni lišće i stapke. Nadolazeći jesenski dani su idealna prilika za uživanje u ovom povrću. Donosimo vam nekoliko ideja kako ga možete iskoristiti.

Rižoto

Klasični rižoto s šafranom možete obogatiti na način da mu dodate pirjani komorač.

Pizza | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Punjenje

Propirjajte nasjeckani komorač s lukom i iskoristite ih u pripremi punjenja za meso ili, primjerice, za focacciu.

Pizza

Ako želite izvući ono najbolje od arome komorača, posipajte ga po pizzi i ubacite u pećnicu.

 

 

Umak od rajčice

Komorač se odlično slaže s rajčicom. Pripremite umak od rajčice i dodajte mu sjeckani komorač te ga poslužite uz tjesteninu.

Slastice

Mrkva nije jedino povrće koje daje odličan okus desertima. Iskoristite ga kako biste dali jednu ozbiljniju notu slasticama od orašastih plodova

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.