Kolumne 28. kolovoza 2019.

Čokoladiranje: Napravi ekstra čokoladnu tortu

foto: Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša blogerica Katarina Paoletić donosi vam recept za super čokoladnu tortu

Extra čokoladna torta.. Iako sumnjamo da će se netko žaliti na previše čokolade. 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.  

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Sastojci:

Za biskvit (od ovih sastojaka ispecite dva biskvita):

  • 3 jaja (odvojeno žumanjci od bjelanjaka)
  • 2 dcl mlijeka
  • 1 dcl ulja
  • 240 g šećera
  • 3 vanilin šećera
  • 200 g mekog brašna
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

  1. Žumanjke i šećere pjenasto izmiksajte. Postepeno dodajte mlijeko i ulje pa ostale suhe sastojke.
  2. U tako dobivenu smjesu umiješajte prethodno čvrsto izmiksane bjelanjke. Od ove smjese ispecite dva biskvita u kalupu veličine 28 cm na 180 stupnjeva oko 20 min.

 

Možda vas zanima... Jednostavan i sočan: Jogurt kolač sa pekmezom od šljiva Kolumne

 

Za kremu:

  • 400 g čokolade za kuhanje (sa što više posto kakaa)
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 1 žica ruma
  • prstohvat soli
  • 4 žlice Nutelle


Priprema:

  1. Vrhnje za šlag zavrijte do vrenja (ne smije zakipiti).
  2. Čokoladu, rum i prstohvat soli stavite u zdjelu i prelijte ju vrućim vrhnjem za šlag.
  3. Navedene sastojke miješajte sve dok se čokolada ne rastopi te postane glatka i sjajan.
  4. Čokoladnu kremu stavite u hladnjak da se potpuno ohladi.
  5. Hladnu kremu izmiksajte, pa joj dodajte 4 žlice Nutelle. Izmiksana krema je spremna za stavljanje na biskvite. (Tortu slažite na način: biskvit-krema-biskvit-krema-čokoladna glazura.)

 

Možda vas zanima... Svjetski dan cheesecakea proslavite ovim ljetnim receptom... Kolumne

 

Za čokoladnu glazuru:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca
  • 2 žlice ulja

Priprema:

Navedene sastojke otopite na laganoj vatri i prelijte preko torte. Tortu prije rezanja ohladite u hladnjaku i uživajte!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.