Kolumne 22. srpnja 2017.

Fitness patlidžan za svaki dan!

foto: Fitness Klinika
gastro postao gastro.24sata.hr
Patlidžan-simbol ljeta. Mnogi se kunu u njegovu delikatesnost, no kako god ga pripremala (pekla, pohala, na roštilju, na grill tavi…) to meni nije bilo to. Gnjecav, mljackav, gorak-pitala sam se što ljudi vide u tom patlidžanu?!?

No, evo, napokon sam kreirala recept za koji mogu reći: „Jedem patlidžan i fin je“. Dakle, ako niste nikad voljeli patlidžan, ovaj recept je za vas!

Možda vas zanima... Pohani patlidžani punjeni suhom vratinom i sirom Kolumne

 

 | Author: Fitness Klinika foto: Fitness Klinika

SASTOJCI (za 2 osobe):

  • 2 manja patlidžana
  • 300g mljevene junetine
  • 50g špeka
  • 1 mozzarella (125g)
  • Začini: sol, papar, kopar, maslinovo ulje
Možda vas zanima... Slasni namaz od patlidžana, kulena i slanine Špajza

 

PRIPREMA:

  1. Patlidžane prepoloviti, nožem izrezati meso u rešetku i posoliti, nakon 20-tak minuta pritiskom na meso iscijedite tekućinu, stavite u vatrostalnu posudu, kapnite po svakom mrvicu maslinovog ulja i stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Kad je meso patlidžana mekano izvadite iz pećnice i žličicom izdubite patlidžane. Meso sačuvajte, a ako ima sjemenki odvojite ih i bacite.
  3. Špek narezati na kockice, ubaciti u vruću tavu i kad bijeli dio postane staklast dodajte mljevenu junetinu. Dodati sol, papar i kopar (ja sam stavila puuunooo kopra), kad je gotovo dodajte meso patlidžana i ugasite. Dodajte mozzarellu koju ste izrezali na kockice
  4. Smjesom punite izdubljene patlidžane i zapecite u pećnici na 180 stupnjeva dok se ne otopi mozzarella.

 | Author: Fitness Klinika foto: Fitness Klinika

Servirajte uz neku laganu ljetnu salatu s rajčicama, paprikom, krastavcima i prelijte maslinovim uljem. Zapamtite, jednostavnost je vrlina!

Kliknite nas na FITNESS KLINIKA facebook i instagram

Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.