Kolumne 10. ožujka 2017.

The Cheesecake: Savršeno kremasta torta od sira!

foto: Jannette Razum
gastro postao gastro.24sata.hr
Slavna američka torta od sira mnogima je definitivno jedna od najomiljenijih slastica! A kako po krišku ukusne Cheesecake torte ne biste stalno morali ići u slastičarnicu, pogledajte kako jedanko slasnu tortu do sira možete napraviti sami kod kuće.

U nastavku vam donosim jedan odličan recept za kremastu cheesecake tortu s mekanom podlogom od keksa i preljevom od kiselog vrhnja!

PRIPREMA

Podloga od keksa

  • 250 g mljevenih keksa (Petit Beurre i sl.)
  • 125 g maslaca
  • 3 žlica šećera smeđeg
  • 3 žlica vode

 | Author: Jannette Razum foto: Jannette Razum

Nadjev od sira

  • 4 jaja
  • 800 g krem sira
  • 80 g šećera
  • 4 vanilin šećera
  • 4 žlice limunovog soka
  • naribana korica jednog limuna

Preljev od vrhnja

  • 400 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica arome vanilije
  • 80 g šećera u prahu

Priprema

  1. Dno i stranice okruglog kalupa za torte (26-28 cm) obložite masnim papirom. Mljevene kekse pomiješajte sa smeđim šećerom i maslacem kojeg ste otopili zajedno s vodom. Pripremljenu smjesu lagano utisnite na dno kalupa i ostavite sastrane dok pripremate nadjev od sira.
  2. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte krem sir, limunovu koricu i sok pa sve dobro izmiksajte. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  3. Nadjev od sira izlijte preko podloge od keksa i stavite tortu u pećnicu zagrijanu na 170 °C. Cheesecake pecite 30-35 minuta. Tortu lagano protresite da vidite giba li sredina. Pečeni Cheesecake bit će malo drhtav, ali hlađenjem će očvrsnuti.
  4. Cheesecake izvadite iz pećnice i prelijte kiselim vrhnjem koje ste izmutili sa šećerom u prahu i aromom vanilije. Vratite tortu natrag u pećnicu na 2 minute. Ugasite pećnicu, otvorite vrata do pola i ostavite kolač neka se hladi u pećnici.
  5. Cheesecake prije posluživanja ohladite do kraja na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku minimalno 5 sati.

Dobar tek!

Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.