Najave 18. listopada 2017.

Dvije sjajne vijesti za ljubitelje ljutine!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U sljedećih deset dana možete sudjelovati u natjecanju u kojem jedete burgere i najljuće papričice svijeta, kao i uživati u specijalno zaljućenoj večeri u sjajnom bistrou Alegria!

BurgerHot natjecanje @ Meat District

U suradnji sa Meat District restoranom i burger placeom u preradovićevoj 2 (uz Cvjetni Trg) ekipa Volim Ljuto organizira uovaj petak u 19 sati natjecanje u jedenju burgera i ljutih papričica u kojem će snage moći pokazati oni najiskusniji i najhrabriji! U natjecanju će se jesti 7 ljutih stvari, odnosno 4 ljute papričice i 3 vrhunska, ljuta mini burgera.

 | Author: Volim Ljuto foto: Volim Ljuto

1. Habanero papričica – za zagrijavanje, a odmah u glavu. Habanero će sa svojih 100.000 – 350.000 SHU zapaliti vaše nepce prije nego uopće okusi burger!

2. Prvi na redu je Classic Home Made Burger, a opisuju ga kao “Veliki sočni burger dolazi u društvu svježe rajčice, ljubičastog luka, klasičnog burger umaka, kiselih krastavaca i zelene salate.” Iako ćemo ga mi dodatno zaljutiti

3. Bhut Jolokia papričica – dolazimo na nešto ozbiljnije, sa svojih 800.000 – 1.000.000 SHU htjet ćete samo što prije pojesti sljedeći burger.

4. Burger koji slijedi je Meat District Burger: “Kućni burger – meko pecivo u kojem se smjestio burger od biranih, svježe mljevenih komada mesa (lopatica, koljenica, rebra, prsa), na posebnom domaćem umaku, s rastopljenim cheddar sirom, začinjen karameliziranim lukom, pečenom cherry rajčicom te prekriven svježe pečenim jajem na oko i hrskavim špekom.” Naravno, malo pojačan od strane jednog od umaka

5. Trinidad Scorpion Moruga papričica – Za sve one koji stignu do ovdje, nakon ovog će zasigurno htjeti odustati. 1.200.000 SHU

6. Zadnji mini-burger na listi je Smokey BBQ Burger: “Puno dima i bogatstvo okusa – slatkih, ljutih, dimljenih. Burger je lagano dimljen, pecivo premazano bogatim Jack Daniels smokey BBQ umakom, uz dodatak pekmeza od luka, a sve je osvježeno sočnom rajčicom i kiselim jalapeno papričicama.” Ovaj ćemo burger malo pojačati, u odnosu na prijašnje.

7. Za sam kraj vas čeka i dalje službena rekorderka po Guinessovoj knjizi rekorda, Carolina Reaper s 1.500.000+ SHU.

 | Author: Volim Ljuto foto: Volim Ljuto

Nagrada: Pobjednik (jedan jedini) dobiva večeru za dvoje u Meat Districtu i set Umijeće ljutine. No znate da nije sve u nagradama, ima nešto i u vječnoj slavi! Natjecanje je limitirano na 10 prijava, prvih 10 prijavljenih se natječu! Prijava za natjecanje - osobno u Meat Districtu, 20.10. od 19h. Nakon natjecanja, svi burgeri će se moći naručiti uz popust od 20%.

 

8. Večera Kluba Ljubitelja Ljutine!

U četvrtak 26.10.2017. od 19:00h ugostit će vas restoran Alegria na Vrbanima, jedno od onih mjesta kojima prvo što primjetite kad otvorite Facebook stranicu jest - 5.0 rating, a potom i delikatese koje spremaju. Ovaj meni i večera dogovarani su i usklađivani duže vrijeme i zato od nje možete s punim pravom očekivati puno.

 | Author: Volim Ljuto foto: Volim Ljuto

MENI

Na meniju vas ponovo čeka nekoliko sljedova, a posebnost u ovom jelu je što će svako jelo biti upareno sa odgovarajućim pićem koje je uključeno u cijenu večere. Večera će početi sa Vrabasco kamenicama, a upotpunjuje ih čaša pjenušca.

Nakon toga slijede Tramezzini, poznati talijanski sendviči bez korice s pilećim curryem (jamajkanskim i indijskim) uz koje će se servirati čaša Portera Zmajske Pivovare. Sljedeća zvijezda večeri je Spicy tuna na krekerima od riže s teriyaki majonezom, ukomponirana s čašom Pinot Noir vina.

U ovom trenutku vjerojatno više ne možete disati, ali kraj se još ne nazire. Stiže Chili con carne s Muffinom od palente uz koji dolazi čaša vina Chocolatero. A za kraj i desert stižu Browniesi s ljutim kikirikijem i sladoledom, a zaokružit će ga piće iznenađenja!
U cijenu večere je uračunata hrana i navedena pića, ostala pića po želji plaćaju se dodatno, kao i inače...

Restoran Alegria, Rudeška cesta 246, Zagreb
Cijena sudjelovanja je 250 kn po osobi za već postojeće članove Kluba. Ukoliko niste član Kluba, ili prijavljujete osobu koja nije član Kluba tada je cijena 299 kn po osobi, čime se osoba uz večeru učlanjuje u Klub i postaje ljuti član sa svim pogodnostima tog ranga (novi članovi će dobiti paket s umakom i iskaznicom na njihovu adresu). Plaćanje se vrši u restoranu prilikom dolaska.

 | Author: Volim Ljuto foto: Volim Ljuto

REZERVACIJE

Molimo vas da rezervirate onoliko mjesta za koliko ste sigurni da će ljudi doći, jer u slučaju otkazivanja neposredno prije početka restoran spremi previše hrane. U slučaju da saznate da vi ili netko za koga ste rezervirali ne može doći – molimo da što prije otkažete rezervaciju kako bismo mogli mjesto ponuditi nekom drugom. Ovaj put ćemo slati SMS-ove nekoliko dana ranije.

 

Svi detalji na stranici Volim Ljuto!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.