Recenzije 09. svibnja 2017.

Sjajna nova gastro destinacija u srcu Zagreba

foto: meat district
gastro postao gastro.24sata.hr
Gastronomska ponuda hrvatske metropole obogaćena je još jednom hedonističkom destinacijom u samom srcu Zagreba. Ime joj je Meat District, a meni potpisuje poznati MasterChef Ante Martić!

U strogom centru metropole, u Preradovićevoj ulici 2, smjestio se Meat District, lokal koji bi svojom ponudom (iako jelovnik bazira na hamburgerima koji su preplavili Hrvatsku), vrlo lako mogao oduševiti Zagrepčane i sve njihove goste.

 | Author: meat district foto: meat district

Naime, zahvaljujući inovativnom i maštovitom pristupu finalista MasterChefa Ante Martića, koji je kreirao jelovnik, u ponudi su, uz klasike američke kuhinje i jedinstvene fusion gastro kreacije poput jela inspiriranih afričkom, portugalskom, ali i lokalnom zagrebačkom kuhinjom.

 | Author: meat district foto: meat district

Iako je meso – u svojem najkvalitetnijem, najsvježijem i najukusnijem obliku, ručno mljeveno, rezano ili vučeno - u središtu ovoga restorana, nisu zaboravili niti na one koji tu namirnicu ne konzumiraju. Tako su se na jelovniku našla i slasna jela od ribe i povrća te zanimljive složene salate koje mogu funkcionirati kao potpun obrok.

 | Author: meat district foto: meat district

I, kako u Meat Districtu vjeruju da uvijek ima mjesta za nešto slatko, posebno su se potrudili i oko deserta koji će savršeno zaokružiti svaki vaš obrok.

hamburger Možda vas zanima... Burger u crnom pecivu None

 | Author: meat district foto: meat district

Za čitav koncept restorana zaslužan je tim studija Limunovo drvo koji je, uz dizajnera Vedrana Matića osmislio urbanu, gradsku, gurmansku priču, odnosno ugodno i visoko estetizirano mjesto na kojem će se uspješno spajati druženje i vrhunska kuhinja.

Hamburger Možda vas zanima... Pripremite savršen umak za domaće hamburgere None

 | Author: meat district foto: meat district

Meat District predstavlja i iskorak kojega je lanac restorana Biberon učinio prema vrhunskoj kuhinji, inovativnom pristupu, zanimljivom interijeru, a sve u cilju ispunjavanja očekivanja i zadovoljavanja želja sve zahtjevnije restoranske publike.

 | Author: meat district foto: meat district

Između ostalog, svakako treba istaknuti Cezar salatu, sočnu, začinjenu, s konkretno tretiranom piletinom, kao i sjajnu ciabattu s roastbeefom, možda i najbolji detalj Meat Districta. Općenito, kruh je briljantan u svakom momentu, dok bi pivska i vinska lista mogle biti i malo šire...

Hamburger Možda vas zanima... Top 10 najboljih hrvatskih hamburgera Špajza

 | Author: meat district foto: meat district

Što se burgera tiče, ovdje ima stvarno zanimljivih kombinacaja baziranih na vrhunskim pecivima i pomno biranom domaćem mesu, kao i sitnica koje će vas ponukati da dođete i sljedeći put - Smokey BBQ Burger ipak ostavite za kraj! Hot-dog je fenomenalan zbog domaćih hrenovki i pikantnog umaka, deserti ugodno izdizajnirani (nije više bilo mjesta za šnenokle), a za sve ostalo  - morat ćete se prošetati do Preradovićeve broj 2. 

Volite li meso i kombinacije s njime, definitivno nećete zažaliti - vidimo se u Meat Districtu!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.