28. rujna 2016.

Nešto novo i fino: Pečena cikla s kozjim sirom i orasima

Cikla
1/2
foto: Screenshot YouTube
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo korjenasto povrće intenzivne ljubičaste boje navikli smo jesti na salatu. Ali to je tek vršak ledenog brijega...

Cikla ima ogroman potencijal u kulinarstvu. Svježe salate, juhe, pire, kolači i rižota, samo su djelić onoga što od cikle možemo pripremiti. Okusu pečene cikle teško je pronaći usporedbu. Pečenje ističe bogate zemljane arome cikle i tijekom pečenja dolazi do razvoja slatkih tonova. Priprema nije zahtjevna. 

Treba vam jedna veća cikla koju ćete zapeći u pećnici na 180 oko 45 minuta. Isjeckajte je na kriške te posudu u kojoj ćete je peći nakapajte uljem. Poslažite ciklu, dodajte joj kozji sir i začinite po želji. Stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 15 minuta, izvadite i nakapajte vinskim octom ili acettom te za kraj ubacite prepržene nasjeckane orahe. Ako imate i svježe listove cikle svakako ih ubacite i uživajte u jelu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.