Recenzije 24. studenoga 2023.

Fuliranje počinje za 5 dana, mi već imamo svoje favorite!

Deni Srdoč
Smeš Vol.2 burger s dry aged junećom pljeskavicom, cheddar sirom, devil umakom, hrskavim lukom i raguom od gljiva u brioche pecivu s potpisom Denija Srdoča jedan je od naših favorita foto: Sandro Sklepić
gastro postao gastro.24sata.hr
Na pre-tastingu z Bistrou Lauba kušali smo dio ponude ovogodišnjeg Fuliranja koje na zagrebačkom Strossmayerovu trgu počinje u srijedu 29. studenoga

U Bistrou Laube u Zagrebu održan je prvi pre-tasting Fuliranja. Uz opušteno druženje s izlagačima i organizatorima Fuliranja pretpremijerno smo imali priliku kušati hranu čak tjedan dana prije otvaranja. Svaki ugostitelj, odnosno chef predstavio je jedno do dva jela iz bogate ponude koju će imati na Trgu Josipa Jurja Strossmayera od 29. studenoga ove pa sve do 07. siječnja 2024. godine. Dakle, čeka nas punih 40 dana uživanja u odličnoj hrani, pićima i dobroj zabavi.

 | Author: Sandro Sklepić Fuliranje 2023. kušanje ponude foto: Sandro Sklepić

 | Author: Sandro Sklepić Domagoj Jakopovć Ribafish uživao je u odličnoj hrani foto: Sandro Sklepić  | Author: Sandro Sklepić Smeš Vol.2 burger s dry aged junećom pljeskavicom, cheddar sirom, devil umakom, hrskavim lukom i raguom od gljiva u brioche pecivu s potpisom Denija Srdoča foto: Sandro Sklepić

Krenuli smo s kreacijom chefa Denija Srdoča - Smeš Vol.2 burger s dry aged junećom pljeskavicom, cheddar sirom, devil umakom, hrskavim lukom i raguom od gljiva u brioche pecivu. Ovaj bogati, slasni i jako jako ukusni burger odmah nam je postao favorit i tek nekoliko jela uspjelo mu se približiti. U ovom, kao i još tri kreativna Denijeva jela, svi posjetitelji Fuliranja moći će uživati na kućici Nebo by Deni Srdoč Streetstyle.

 | Author: Sandro Sklepić Full Circle by Marko Palfi nikad ne razočara foto: Sandro Sklepić

 | Author: Sandro Sklepić Ivan Badžek iz Pizza Social Cluba foto: Sandro Sklepić

 | Author: Sandro Sklepić Izakaya - Ebi buns foto: Sandro Sklepić

Uvijek inovativan chef Marko Palfi Full Circle ponudu je prezentirao iznijevši bao buns, odnosno pareno mliječno pecivo s prženim pilećim fileom, majonezom od hrena i kopra, domaćim kiselim krastavcima i klicama, te Strips & Dips u kojem su prženi pileći file te dva umaka.

Ivan Badžek iz Pizza Social Cluba za pre-tasting je pripremio dvije vrste pizze - Ma’Margeritu i Pizzaioli, a samozatajni chef John Robert Tamonan iz Izakaye okupljene u Laubi na pre-tastingu oduševio je Ebi bunsima koje čine kozica u panko mrvicama, coleslaw, crni sezam, mladi luk i sriracha majoneza. Izakayini Ebi bunsi bili su očekivano izvrsni (hrskave ukusne kozice, odlično su bile usklađene s prilozima), a ni pizze nas nisu razočarale.

 | Author: Sandro Sklepić Eduard Beg, Beg's Plant Based foto: Sandro Sklepić  | Author: Sandro Sklepić Wellington Beef, Beg's Plant Based foto: Sandro Sklepić

Kao i uvijek, posebno zanimanje izazvao je Eduard Beg koji je okupljenima prezentirao Wellington Beef koji čini Juicy Marbles plant based file u duxellesu od šampinjona, svježem lisnatom tijestu na podlozi od kreme od krumpira, te umaku od crvenog vina. Ovo će jelo na Fuliranju biti weekend special Beg’s Plant Based Streetfooda. Jelo koje definitivno nije ušlo među naše favorite, iako inače imamo svoje favorite u ponudi Beg's Plant Baseda te se nadamo da će i oni biti u ponudi na Fuliranju.

 | Author: Sandro Sklepić Vedran Božičev, Picnic Mingle & Fun foto: Sandro Sklepić  | Author: Sandro Sklepić Dručkija Sarma iz Picnic Mingle & Fun foto: Sandro Sklepić

Iz Zadra je na pre-tasting u Laubu stigao i vječno vedar i inspiriran Vedran Božičev iz Picnic Mingle & Funa te prisutnima prezentirao njihovu predstavnicu na Fuliranju - Drukčiju Sarmu uz koju dolazi i espuma od krumpira i muškatnog oraščića, kapljice ulja peršina i dehidrirana dimljena paprika. Ova sarma prije svega je praktično jelo koje se lako jede s nogu,a sastoji se od mesnog ragua, kojem se u dva navrata dodaje kiseli kupus, a na vrhu je espuma od krumpira. Jelo je ukusno, no kako smo na pre-tastingu napomenuli i Vedranu, za potpuno okus sarme nedostajalo nam je malo više kiselog kupusa.

 

Fuliranje 2023. Možda vas zanima... Doznali smo što će se sve jesti na Fuliranju! Najave

 

Ekipa iz Picnic Mingle & Funa htjela je predstaviti i elaborirani topli koktel od panettonea, no simpatični Zadrani nisu imali sreće, a tog je dana puhala bura pa je koktel morao putovati do Zagreba duljim putem i nije nas 'uhvatio' na kušanju u Laubi. Nema veze, kušat ćemo ga mi na Fuliranju jer nas baš jako zanima.

 | Author: Sandro Sklepić Damir Tomljanović foto: Sandro Sklepić  | Author: Sandro Sklepić Kužinavanje by Damir Tomljanović foto: Sandro Sklepić

Najiskusniji sudac MasterChefa, Damir Tomljanović okupljenima je ponudio slasnu kobasicu koja će na Fuliranju biti u ponudi na kućici Kužinavanje by Damir Tomljanović. Hrskava ukusna kobasica s prilozima u sočnom, mekanom pecivu jako nam se svidjela, a chef Tomljanović objasnio nam je da ovo jelo predstavlja povratak osnovama kada je Advent bio - kobasice i kuhano vino, naravno na njegov masterchefovski način. Sve pohvale i za količinu!

 | Author: Sandro Sklepić Chef's burger by Ivan Pažanin foto: Sandro Sklepić  | Author: Sandro Sklepić Ivan Goreta, Good Food foto: Sandro Sklepić  | Author: Sandro Sklepić Odlična Smoking Santa Sausage iz Good Fooda foto: Sandro Sklepić  | Author: Sandro Sklepić Fuliranje 2023. - Ivan Todorić, vlasnik Good Fooda foto: Sandro Sklepić

Vrijedna ekipa iz Chef’s burger by Ivan Pažanin uzvanicima je predstavila burger Crispy kapula, dok je svestrani Ivan Goreta iz Good Fooda iznenadio uzvanike jelom Smoking Santa Sausage koje čini dimljena adventska kobasica, ciabatta pecivo, slatko kiselo zelje i Good Food umak. Pravi domaći okusi dvostruko dimljene domaće slavonske kobasice, mješavine kiselog i slatkog dinstanog zelja te blagi umak od hrena - bez puno kompliciranja dobili su izvrsno jelo koje bi se moglo svidjeti mnogima.

 | Author: Sandro Sklepić Institut za kobasice by Mate Janković foto: Sandro Sklepić

Fuliranje 2023. ponuda | Author: Sandro Sklepić Mato Pejić iz Street Fooda by Public sa Šiš dogom foto: Sandro Sklepić

Momci iz Instituta za kobasice by Mate Janković razveselili su uzvanike s dva jela: Šiskobasom sa sirom i Smokey Debrecinkom (obje su nam bile baš fine!), a Mato Pejić iz Street Fooda by Public Šiš dogom.

Posebnu atrakciju za sam kraj pre-tastinga izazvao je Mijo Volarević iz Boogie Laba koji je prezentirao dva cronuta - izuzetno popularnu kombinaciju kroasana i krafne. Riječ je o slanom cronutu s junetinom i šalšom, te slatkom cronutu s pistacijom i limunom (to je i jedan od dva nova okusa blagdanskog panettonea koji dolazi iz Boogie Laba i Kroštule baš ovih dana).

 | Author: Sandro Sklepić Mijo Volarević, Boogie Lab foto: Sandro Sklepić  | Author: Sandro Sklepić Boogie Lab, cronut pistacija-limun foto: Sandro Sklepić

Uz ove fine i raznolike delicije, uzvanici su tijekom duženja nazdravljali vrhunskim kapljicama zahvaljujući Vinoteci Luma Wine & Friends koja je pre-tasting Fuliranja popratila je i vrhunskim Lanson šampanjcima te selekcijom Piccini prosecca. Usto, rado su kušali i kreativnu selekciju odličnih Madre Badessa rakija.

 | Author: Sandro Sklepić Gingle Bells, slavni kuhani gin foto: Sandro Sklepić  | Author: Sandro Sklepić Kušali su se vrhunski šampanjci, proseccco i mirna vina iz vinoteke Luma Wine & Friends foto: Sandro Sklepić

No da bi pre tasting Fuliranja bio potpun i zamirisao na blagdane, pobrinuli su se slavni Gingle Bells koji su uzvanike oduševili svojim legendarnim kuhanim ginom, dok je Punch House by Gin Garden ponudio svoj Shoulder Monkey punch (pravi okus Božića, no ne i presladak, baš nam se svidio).

Sve novosti svakodnevno prati na Facebooku i Instagramu Fuliranja.

 | Author: Sandro Sklepić Punch House by Gin Garden, odličan Shoulder Monkey punch foto: Sandro Sklepić  | Author: Sandro Sklepić Kušali smo i rakije Madre Badessa foto: Sandro Sklepić

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.