Najave 24. studenoga 2023.

U Kroštulu i Boogie Lab stižu 2 nova okusa panettonea

Panettone iz Kroštule i Boogie Laba
Panettone iz Kroštule i Boogie Laba foto: Karlo Jelić
gastro postao gastro.24sata.hr
Stigao je najiščekivaniji božićni panettone Kroštule i Boogie Laba - tu su i novi okusi (pistacija-limun i mandarina-bijela čokolada) te uistinu posebno pakiranje

Svake godine s velikim veseljem iščekujemo dolazak adventskog kralja slastica – panettonea iz Kroštule i Boogie Laba. U pravom božićnom duhu, veselih boja i u novom pakiranju ove je godine došao u dva nova okusa koja ćemo zavoljeti na prvu: pistacija-limun i mandarina-bijela čokolada. Uz nove okuse, tu su i klasici kandirano voće, čokolada te bajadera. Od sutra su u prodaji, a pred sam Božić izlazi i Secret Panettone.

 | Author: Karlo Jelić Panettone iz Kroštule i Boogie Laba foto: Karlo Jelić  | Author: Karlo Jelić Karlo Vulin - priprema panettonea foto: Karlo Jelić

"Vesele nas novi okusi. Kroz naše sladolede smo otkrili kako su limun i pistacija izvrsna kombinacija, ljudi su ih odmah zavoljeli. Kvalitetan limun imamo u Hrvatskoj, a ljudi jako vole pistaciju. Neretvanske mandarine izvrsno su se stopile s bijelom čokoladom", otkriva prehrambeni tehnolog i suvlasnik Boogie Laba Karlo Vulin te dodaje:

"Ove smo godine najviše radili na teksturi. Uspjeli smo dobiti svježinu skoro i do dva mjeseca, što je za artisanski panettone gotovo i nemoguće. Do sada je maksimalno bila napomena da je panettone najukusniji do mjesec dana. Ove smo godine već u svibnju krenuli s probama, da na vrijeme istestiramo rok. Kroz različite tehnike fermentacije i samu fermentaciju uspjeli smo doći do toga da naš panettone budu savršen do dva mjeseca. Prvih mjesec dana je svježiji i podatniji!", rekao je Vulin.

 

Boogie Lab Možda vas zanima... Jesensko obilje stiglo je na meni Boogie Laba Najave

 

 | Author: Karlo Jelić Panettone iz Kroštule i Boogie Laba - proizvodnja foto: Karlo Jelić

 | Author: Karlo Jelić Panettone iz Kroštule i Boogie Laba - proizvodnja foto: Karlo Jelić

Proizvodnja panettonea počinje hranjenjem divljih kvasaca u tri navrata, svaka četiri sata. Kad se dovoljno aktiviraju radi se prvi zamjes tijesta. Pušta se da fermentira 12 do 18 sati, a zatim mu se dodaje još maslaca, jaja i mlijeka te dodaci kako bi dobili drugi zamjes.

Tijesto zatim prvo fermentira od 2 do 4 sata, nakon čega se oblikuje i prepušta finalnoj fermentaciji. Tada ulazi u treći dan pripreme. Slijedi pečenje, a kad ono završi svaki se panettone okreće naopačke. On je u svojoj unutrašnjosti još uvijek žitak, a tijesto je izrazito bogato sastojcima. Nakon 12 sati hlađenja završava četverodnevni proces proizvodnje. Tada Panettone Kroštule i Boogie Laba ulazi u čarobna božićna pakiranja koja će na svakom stolu biti pravi blagdanski ukras.

 | Author: Karlo Jelić Panettone iz Kroštule i Boogie Laba - čarobna blagdanska pakiranja foto: Karlo Jelić

 | Author: Karlo Jelić Panettone iz Kroštule i Boogie Laba foto: Karlo Jelić

Ova blagdanska delicija putuje diljem Hrvatske na blagdanske stolove. Pronaći ćemo ga u Zagrebu u Boogie Labu te na Kroštula web shopu, ali i u Balance brunchu, Fisheriji te Špeceraju. U Kolijevci kruha u Puli, Romeru u Opatiji, Butigi u Voloskom, u Rijeci u Croatia in the boxu, pekarnici Kroštula u Zadru, u Splitu u Biberonsu te slastičarnici OŠ Kolač, kao i u Miva Galeriji vina u Dubrovniku.

 | Author: Karlo Jelić Panettone iz Kroštule i Boogie Laba - čarobna blagdanska pakiranja foto: Karlo Jelić

 

Boogie Lab Možda vas zanima... Boogie Lab s menija izbacio losos i avokado, poslužuju samo lokalne namirnice! Najave BoogieLab Možda vas zanima... Boogie osvojio posjetitelje najvećeg sajma hrane! Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.