Najave 11. listopada 2023.

Boogie osvojio posjetitelje najvećeg sajma hrane!

BoogieLab
Velik uspjeh Boogieja na Anugi foto: Kroštula, Anuga
gastro postao gastro.24sata.hr
Brend Kroštula uspješno je predstavio Hrvatsku na najvećem svjetskom sajmu prehrambene industrije Anuga te izazvao velik interes u zoni inovacija

Hrvatski brend Kroštula, naš predstavnik u zoni inovacija na najvećem svjetskom sajmu prehrambene industrije Anuga, koji je 9. i 10. listopada održan u Kölnu, najvećem svjetskom sajmu prehrambene industrije, izazvao je veliki interes. Kroštula je nastupila sa svojim novim brandom Boogie, pod kojim su otvorili i BoogieLab u Zagrebu, ugostiteljski objekt i laboratorij za razvoj proizvoda.

 

Boogie Lab Možda vas zanima... Boogie Lab s menija izbacio losos i avokado, poslužuju samo lokalne namirnice! Najave

 

"Pod Boogie brendom Kroštula nastavlja svoju međunarodnu ekspanziju. Na sajam Anuga primljeni smo u zonu s inovacijama gdje smo predstavili naš asortiman pod motom 'smrznuta artisan pekarnica'", ističe suvlasnik BoogieLaba Karlo Vulin i dodaje:

Višegodišnje usavršavanje fermentacije

"Kroštula već više od 10 godina usavršava proizvodnju prirodno fermentiranih kruhova, odnosno kruhova fermentiranih starter kulturama (kiselim tijestima). Već dugi niz godina starter kulture aktualna su tema u industriji. Nitko još na sajmu nije predstavio kontinuiranu proizvodnju kruhova fermentiranih isključivo starter kulturama na industrijskim linijama koji se distribuiraju polupečeni – smrznuti!“

 | Author: Kroštula, Anuga Karlo i Dina Vulin foto: Kroštula, Anuga

Razlog tome su velike oscilacije u aktivnosti starter kultura koje su u Kroštuli naučili kontrolirati i voditi. Putem su razvili i vlastite fermentore koji im omogućuju precizniju kontrolu i predviđanje aktivnosti starter kultura.

"Za razliku od ostatka industrije, koja koristi sušena ili tekuća pasterizirana kisela tijesta (korisna za pojačanje okusa i produljenje trajnosti), stručnim terminima type 2 sourdough ili starter kulture u prahu, odnosno type 3 sourdough u Kroštuli starter kulture koristimo na jedini pravi artisanski način - backsloping metodom, tj. hranjenjem i održavanjem vlastite žive starter kulture, stručno - type 1 sourdough!“, otkriva Dina Vulin iz Kroštule.

 | Author: Kroštula, Anuga Velik uspjeh Boogieja na Anugi foto: Kroštula, Anuga  | Author: Kroštula, Anuga Velik uspjeh Boogieja na Anugi foto: Kroštula, Anuga

Velik interes za artisan kruhove

Pošto su artisanski kruhovi u zadnjih nekoliko godina doživjeli ogroman porast popularnosti, tako i je i objavljen velik broj znanstvenih istraživanja koja dokazuju da samo type 1 sourdough metoda ima zdravstveno-nutritivne prednosti. Pa tako kruhovi ovom metodom imaju niži glikemijski indeks, ne napuhuju, ne izazivaju reakcije intolerancije na pšenicu i puno bolju iskoristivost mikronutrijenata.

Ovaj iskorak logičan je nastavak za ekipu iz Kroštule koja je krenula educirati hrvatsko tržište prvo kroz pekarnice Kroštula u Zadru i okolici, potom kroz svoj bivši projekt BreadClub, a sad nastavlja s Boogiejima.

Jedan od proizvoda koji je prikupio najviše pažnje na sajmu je njihov projekt Dupli kruh gdje za svaki prodani doniraju jedan kruh. Taj projekt su pokrenuli prije dvije godine, ali su ga pauzirali zbog različitih problema, što u modelu doniranja, a što u kontinuitetu kvalitete proizvoda uzrokovanim problemima s rukovanjem pivskog tropa. Nakon što su uspješno riješili te probleme odlučili su nastaviti s kampanjom u koju jako vjeruju te je izgledno da će ubrzo ovaj projekt ugledati svjetlo dana na Nizozemskom i Američkom tržištu.

 | Author: Kroštula, Anuga Velik uspjeh Boogieja na Anugi foto: Kroštula, Anuga

Od Skandinavije do Cipra

Kroštula i novi brend Boogie između ostalog, na Anuga sajmu su dogovorili i distributere za skandinavske zemlje, Njemačku, Švicarsku, Nizozemsku, Grčku i Cipar što je uz dosadašnju distribuciju u Sloveniju i Austriju dovoljno za sljedeću fazu razvoja projekta. Ovi podaci svrstavaju ih u jedan od najinovativnijih projekata sa svijetlom budućnosti.

Anuga je vodeći svjetski sajam hrane i pića. Na putu prema održivom i pravednom prehrambenom sustavu, globalna prehrambena industrija trenutno doživljava dinamične promjene. Kao vodeći svjetski sajam hrane i pića, Anuga je okupila najveću međunarodnu industrijsku zajednicu i stvorila pozitivan duh optimizma.

 | Author: Kroštula, Anuga Velik uspjeh Boogieja na Anugi foto: Kroštula, Anuga

 | Author: Kroštula, Anuga Velik uspjeh Boogieja na Anugi foto: Kroštula, Anuga

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.