Najave 17. studenoga 2025.

Vraća se Boogie panettone, i to sa 2 nova okusa!

Boogie panettone
Boogie panettone
foto: Karlo Jelić
Ove godine omiljeni Boogie panettone stiže s 2 nova okusa - Tiramisu i Apple Pie

Božić ne bi bio isti bez sad već omiljenog Boogie Panettonea! Neodoljivi panettone, ova ručno rađena slastica talijanskog podrijetla u posljednjih je nekoliko godina postala simbol blagdanskog stola s domaćim potpisom. Iza nje stoji vrijedan tim artizanske pekarnice Boogie Bakery.

Boogie Lab advent Možda vas zanima... Dok Talijani hvale njihov panettone, ekipa Boogie Laba oduševljava na Adventu Recenzije

Novi okusi pravo su slatko iznenađenje

Već su svi navikli da Boogie Panettone u njihove domove donosi sladak blagdanski miris i osjećaj topline. Ove godine poznati pekarski kreativci iz Boogie Bakery svoju su vjernu publiku odlučili iznenaditi posve novim okusima.

Boogie panettone | Author: Karlo Jelić Boogie Panettone foto: Karlo Jelić Boogie panettone | Author: Karlo Jelić Boogie Panettone foto: Karlo Jelić

Riječ je o odličnim novim okusima -  Tiramisu i Apple Pie. Ljubiteljima talijanske tradicije oduševit će okus Tiramisu, inspiriran tradicionalnom talijanskom slasticom, nastao kao spoj mekog tijesta s kremom od mascarponea i kave.

Onima koji se nakon komada kolača žele osjećati kao da su pod dekicom uz topli kamin, okus Apple Pie bit će savršen blagdanski odabir. Tu su i već poznati Boogie Panettone okusi: čokolada, kandirano voće, bajadera, mandarina i bijela čokolada te pistacija i limun.

Boogie panettone | Author: Karlo Jelić Boogie Panettone - priprema foto: Karlo Jelić Boogie panettone | Author: Karlo Jelić Boogie Panettone - priprema foto: Karlo Jelić Boogie panettone | Author: Karlo Jelić Boogie Panettone - priprema foto: Karlo Jelić Boogie panettone | Author: Karlo Jelić Boogie Panettone - priprema foto: Karlo Jelić

Vrhunska kvaliteta za najslađi Božić

Kako bi najpoznatiji hrvatski panettone bio i najkvalitetniji, Boogie Bakery sve radi po najvišim pekarskim standardima. Zato njihov Panettone nastaje kroz višednevni proces koji spaja staru talijansku tehniku i suvremenu tehnologiju.

Sve počinje s prirodnim kvascem, koji se pažljivo njeguje i aktivira nekoliko dana prije miješanja. Zatim slijedi prva fermentacija, dodavanje maslaca, jaja, šećera i pažljivo biranih dodataka, ovisno o okusu, te ponovno, dugo i kontrolirano dizanje tijesta.

Boogie panettone | Author: Karlo Jelić Boogie Panettonea foto: Karlo Jelić

Nakon pečenja, svaki se panettone hladi okrenut naopako kako bi zadržao svoj volumen i mekoću, a zatim se pakira ručno, spreman da postane središte svakog blagdanskog stola.

U procesu Boogie Panettonea koriste se mikrosilosi i automatizirani fermentori razvijeni unutar Boogie Technology, sestrinske Boogie firme, a svaka faza procesa pomno se nadzire. Uz ovu inovativnu tehnologiju nastoje ne samo stvoriti savršen okus, već i održati onaj živi karakter rupičaste i elastične strukture tijesta.

Povijest panettonea - više od blagdanskog kolača

Panettone je mnogo više od kolača – on je simbol Božića s tradicijom koja seže još u 15. stoljeće. Nastao je u okolici Milana kao "veliki slatki kruh" koji se pekao samo jednom godišnje, za najvažniji obiteljski blagdan, a tijekom stoljeća postao je sinonim za talijanski Božić. Danas, zahvaljujući Boogie Bakeryju, ima i svoj poznati identitet upakiran u crvenu kutiju i servira se na blagdanske stolove u cijeloj Hrvatskoj.

Ova fina slastica dostupna je na Boogie Bakery webshopu i BoogieLab showroomu u Zagrebu te partnerskim trgovinama. 

boogie bakery Možda vas zanima... Nova era sourdough kruha iz Boogie Bakeryja Najave

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.