Najave 14. studenoga 2025.

Harry’s Piccolo gostuje u Valamarovom Spinnakeru

Harry’s Piccolo
Matteo Metullio i Davide De Pra, restoran Harry’s Piccolo
foto: Press
Chefovi Matteo Metullio i Davide De Pra najavljuju ekskluzivnu večeru kao uvod u otvorenje Harry’s Piccola u Pical Resortu 2026. godine

U četvrtak 27. studenog porečki restoran Spinnaker ponovno postaje pozornica vrhunske gastronomije. U sklopu Spinnaker Gourmet Stagea u goste stižu Matteo Metullio i Davide De Pra, chefovi koji stoje iza tršćanskog restorana Harry’s Piccolo, koji ima dvije Michelinove zvjezdice i jedan je od najcjenjenijih restorana u regiji.

Harry’s Piccolo | Author: Robert Maric Harry’s Piccolo gostuje u Spinnakeru foto: Robert Maric Harry’s Piccolo | Author: Press Chefove restorana Harry's Piccolo karakteriziran poštivanje svake namirnice, preciznost i intuicija foto: Press

Kuhinja temeljena na preciznosti, intuiciji i poštivanju namirnice

Njihova kuhinja temelji se na preciznosti, intuiciji i poštovanju namirnice, a svako jelo nosi prepoznatljiv potpis koji spaja suvremen pristup, promišljenost i duboku povezanost s terroirom.

U Poreču će predstaviti šest sljedova koji povezuju okuse mora i planina, Italije i Hrvatske, tradiciju i suvremene tehnike, a kroz reinterpretacije klasika provlači se i nit inspirirana Parenzanom, starom željezničkom prugom koja je nekoć povezivala Poreč i Trst.

Goste očekuju jela poput Caesar Salad di Mare, reinterpretacije klasične salate u morskom ruhu, zatim Harry’sotto, karakterističnog rižota u Harry’s stilu koji spaja kremoznost i preciznost izvedbe, te Carbonaro d’Alaska, jelo koje donosi lakoću sjevernih mora i profinjenu ravnotežu okusa. Za kraj, desert Al Sud spaja jug i sjever u prepoznatljivoj igri tekstura i aroma.

"Uzbuđeni smo što ćemo dio naše filozofije i kulinarskog pristupa podijeliti s publikom u Poreču, gradu koji će uskoro postati novi dom Harry’s Piccola. Ovo je prilika da gosti dožive ono što nas pokreće – autentičnost, emociju i poštovanje svake namirnice“, izjavili su chefovi Matteo Metullio i Davide De Pra.

Harry’s Piccolo | Author: Press Chefovi Matteo Metullio i Davide De Pra za večeru u Spinnakeru osmislili su posben meni nadahnut prugom Parenzanom koja je nekoć spajala Poreč i njihov Trst foto: Press Harry’s Piccolo | Author: Press Harry’s Piccolo u četvrtak 27. studenoga gostuje u porečkom Spinnakeru foto: Press

Harry's Piccolo na proljeće 2026. otvara se u Poreču

Ova večera ujedno je i uvertira u proljeće 2026., kada će Harry’s Piccolo Poreč otvoriti svoja vrata u novom Valamar Collection Pical Resortu – jednom od najiščekivanijih novih odredišta na Jadranu.

Smješten tik uz more, Pical Resort donosi savršenu ravnotežu mediteranskog šarma i suvremenog luksuza. Okružen borovom šumom i živopisnim, resort je mjesto gdje se susreću kulture, okusi i doživljaji Hrvatske, Slovenije i Italije.

Nadahnut duhom stare željezničke pruge Parenzane, koja je nekada povezivala Poreč i Trst, resort svoju priču gradi kroz arhitekturu, wellness koncepte i gastronomiju koja slavi zajedničko nasljeđe triju zemalja.

Cijena večere iznosi 160 eura i uključuje piće dobrodošlice, dok se uz nadoplatu od 60 eura nudi wine pairing sa šest pomno odabranih vina Hrvatske, Slovenije i Italije. Večera započinje u 19 sati, a broj mjesta je ograničen. Mjesto je moguće rezervirati na broj +385 52 400 804 ili na www.restaurantspinnaker.com. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.