Fuliranje, najdraža zagrebačka adventska manifestacija vraća se na Trg Josipa Jurja Strossmayera – i to u svom najrazigranijem, najangažiranijem i najkreativnijem izdanju dosad.
Ovogodišnja tema - Priroda i društvo - vodi nas u nostalgičnu učionicu pod otvorenim nebom, ispunjenu pričama o zajedništvu i održivosti, originalnim instalacijama i posebnim Fuliranje Nature & History Trailom, koji otkriva zagrebačku povijest kroz likove Strossmayera, Lenucija i Bolléa.
16 kućica, obilje slasnih zalogaja
No ono što nas najviše zanima – što ćemo jesti i piti? E tu Fuliranje ostaje nenadmašan adventski šampion. Ovogodišnje Fuliranje okuplja čak 16 kućica s impresivno raznolikom ponudom – od blagdanske klasike i utješnog comfort fooda, preko egzotičnih twistova i vegetarijanskih jela, do slastica za koje ćete odmah vaditi mobitel i snimati.
Atmosfera s prijašnjih Fuliranja
Line-up je ozbiljno jak: Noel*, Dante Tapas & More, Pastamisee, Gdje je Jura by Klepić Juraj, Strikoman’s Bistro, SpudBud, Buncek, Picnic Mingle&Fun, chef Mario Mihelj, Institut za kobasice by Mate Janković, Mama Zakucava, Chefs burger by Ivan Pažanin, Pizza Social Club, Brûlée Bar, GingleBells i Rakijarnica.
Evo nekih od lasnih aduta ovogodišnjeg Fuliranja:
- Buncek u četiri svjetske verzije – domaćoj, talijanskoj, korejskoj i američkoj
- Pašticada u bao pecivima, i hobotnica u hrskavoj tempuri
- Temšina purica s mlincima 2.0
- Krpice sa zeljem u tacosima
- Pored omiljene tjestenine cacio e pepe iz koluta sira, Pastamisee nudi i bolognese tjesteninu
- Picnic u suradnji s Boogie Bakery donosi pastrami sendvič
- Chef Mario Mihelj sprema kreativne mega-šiševe
- SpudBud uz svoje hitove priprema i dva ekskluzivna jela – jedno od njih bi mogao biti sekeli gulaš
- Juraj Klepić ponovno smišlja nešto – znamo samo da je u pitanju puno, puno čokolade
- Mama Zakucava donosi 3 zanimljiva jela: punjenu pohanu papriku, lovački gulaš od veprovine i srnetine u bao pecivu te domaće knedle s džemom od šljive
- Brûlée Bar - samo ime kućice sve govori
Prošle godine rasturio je s Dubai fritulama, a ove godine najavljuje super čokoladni hit
Pića, kokteli i edukacija – jer Fuliranje nije samo guštanje
Uz bogatu hranu, Fuliranje priprema i jaku ponudu pića, koktela i edukativno-humanitarnih sadržaja. U suradnji s platformom Crumbs, svakog dana izdvajat će se 15 porcija hrane kako bi se smanjilo bacanje i omogućio pristup kvalitetnim obrocima po pristupačnijim cijenama.
Posebno se ističe suradnja s udrugom UNUO, čiji će štićenici kuhati sa chefom Ivanom Temšićem na kućici Noel Streetfood, a prihod će ići za podršku radu udruge. Subote su rezervirane za program Ladies First – DJ-ice i zbor “Sve za nju” podižu atmosferu i svijest o zdravlju žena.
Ponedjeljci su posvećeni Superseniorima – koncerti Mire Ungara, Kristijana Beluhana, Ajngemahtec banda, ŠLEPER ŠLAGER benda te Roberta Marekovića i Swingersa, kao i nastupi KUD-a Valentinovo te predstava „Doktor Nepalac“.
Sve je spremno za Fuliranje 2025.!
Dječje radionice, Zero Waste program i plesni podij na otvorenom
Za najmlađe tu su predstave, radionice, zborovi i druženja s Nikolom i Djedom Božićnjakom. Utorkom i srijedom školarci imaju Zero Waste radionice i predavanja Čistog podzemlja, a vraćaju se i hit plesne radionice – četvrtkom se opet pleše u latino ritmu kao na Fiesti Latini.
Fuliranje misli i na mlade umjetnike – u tijeku je ART Waste Challenge, natječaj za recikliranu skulpturu, u suradnji s HDLU-om i uz METRO nagradu od 4.000 €.
Warm-up Fuliranja starta već u srijedu 26. studenoga, a slasno blagdansko druženje na otvorenom na Trgu Josipa Jurja Strossmayera traje do 7. siječnja 2026.