Blogerica Nataša Pralica poznata je po odličnim domaćim kolačima. Donosimo njezin recept za sočni kolač s orasima koji će te oduševiti
Za sve ljubitelje slastica, a posebno onih s orasima ovaj jednostavan i sočan kolač je odličan izbor. Autorica recepta je osječka food blogerica Nataša Pralica, autorica bloga Natašine slastice na koji brojni ljubitelji slatkog redovito svraćaju po inspiraciju za pečenje kolača.
Kolač s orasima prepun dobrih osobina
"Pokušavam razmisliti kojim riječima bih vam mogla približiti koliko ovaj jednostavan i sočan kolač s orasima ima dobrih osobina. Za početak je dobro znati da je tako jednostavan za pripremu i oko njega nema puno posla.
Volim jesti slastice s orasima, a ovaj kolač je definitivno najbolji kolač s orasima kojeg sam probala. Ono što me je oduševilo je njegova sočnost, biskvit mekan kao duša u kombinaciji s finom kremicom", govori o svom receptu Nataša Pralica.
U nastavku donosimo Natašin recept za ovaj divan i sočan kolač s orasima...
Ne gasi ekran dok kuham
Jednostavan i sočan kolač s orasima - recept by Nataša Pralica
20 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
BISKVIT
Sastojci
Jaje
1
kom
Šećer
180
g
Suncokretovo ulje
100
ml
Mlijeko
200
ml
Mljeveni orasi
50
g
Brašno
150
g
Prašak za pecivo
1
kom
Vanilin šećer
1
kom
KREMA
Sastojci
Margarin
125
g
Čokolada za kuhanje
100
g
Mlijeko
250
ml
Šećer
8
žlica
Mljeveni orasi
250
g
Postupak
U posudu dodaj jaje, šećer, ulje, mlijeko, vanilin šećer, brašno pomiješano s praškom za pecivo i mljevene orahe, te sve sjedini s mikserom.
Tepsiju promjera 21x24 cm naulji i pobrašni te u nju ulij i rasporedi smjesu.
Peci u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 30-35 minuta.
Za kremu u lonac dodaj narezani margarin, iskidanu čokoladu za kuhanje, mlijeko i šećer.
Stavi kuhati dok se ne istopi. Čim skloniš sa strane, dodaj orahe i sve sjedini. Vruću kremu rasporedi preko biskvita i rasporedi.
Kolač ohladi. Prije rezanja po želji ga pospi s malo mljevenih oraha.