Najave 06. prosinca 2022.

Omiljena blogerica savjetuje kako izbjeći blagdansku katastrofu

Natašine slastice
Nova knjiga blogerice Nataše Pralice u prvih tjedan dana nakon izlaska zabilježila je veliku navalu kupaca foto: Nataša Pralica
gastro postao gastro.24sata.hr
Osječka blogerica Nataša Pralica, autorica bloga Natašine slastice, izdala je knjigu "Natašine slastice - BIRANI RECEPTI" te već u prvih tjedan dana srušila sve rekorde prodaje. U njezinoj knjizi nalazi se 110 recepata, pregršt fotografija i dobrih savjeta za pečenje kolača, a sve na raskošne 252 stranice

"Pratitelji su svakako zaslužni za izlazak moje kuharice 'Natašine slastice - BIRANI RECEPTI'. Naime, godinama su mi pristizali upiti hoću li imati recepte za slastice u tiskanoj verziji i došao je trenutak da malo razmislim, odlučila sam zasukati rukave, te ju realizirati. Znajući da kuharicu želi kupiti veliki broj pratitelja, prije nekih godinu, godinu i pol na Facebook stranici postavila sam upit koliko ih je zainteresirano, samo da znam o koliko knjiga da razmišljam.

Javilo mi se 3000 pratitelja koji su željeli kupiti moju kuharicu i to mi je bio veliki vjetar u leđa da započnem svoju novu avanturu“, otkriva nam osječka blogerica Nataša Pralica, autorica bloga Natašine slastice o svojoj novoj knjizi koja je nedavno ugledala svjetlo dana.

 | Author: Nataša Pralica U Natašinoj novoj knjizi našlo se mjesta i za najbolji recept za mađarice foto: Nataša Pralica

Kaže, bio je to mukotrpan posao, od ideje do realizacije, no imala je veliku podršku pratitelja, te je sada jako ponosna na nju. Priznaje, očekivala je pomamu za kuharicom koja se dogodila, no ipak nije očekivala da će prvi tjedan "morati spavati na poslu" kako bi na vrijeme stigla poslati sve narudžbe.

Kuharica  ”Natašine slastice - BIRANI RECEPTI sadrži 110 recepata na 252 stranice, u tvrdom uvezu. Na početku se mogu pronaći i razni savjeti za lakšu pripremu slastica. Podijeljena je u nekoliko kategorija: kolači, voćni kolači, torte, voćne torte, recepti od tijesta. Svaka kategorija ima svoju boju kod numeracije.

Recepti imaju naznačenu težinu pripreme, a istaknuti su i oni bez pečenja. Od velike pomoći domaćicama bit će i QR kodovi koji su postavljeni uz svaki recept. Oni pružaju mogućnost gledanja video recepta preko mobitela, a jednostavno se koriste.

 | Author: Nataša Pralica Autorica bloga Natašine slastice u novoj knjizi donosi 110 recepata za kolače koji uspiju svaki put foto: Nataša Pralica

"Prijateljica me je pitala imam li tremu prije izlaska kuharice. Odgovorila sam joj da kod mene prevladava zabrinutost. Pošto inače volim da sve što radim bude bez grešaka, znajući koliko pratitelja čeka izlazak kuharice, pribojavala sam se hoće li u početku sve štimati.

S izlaskom kuharice pokrenula sam i svoj Web shop Natašine slastice na kojem se ona može kupiti. Koliko god smo se dobro pripremili, nakon puštene objave da je kuharica u prodaji, uslijedila je navala, te je server zakazao, ali zahvaljujući dobroj ekipi sve smo uspjeli postaviti na noge i tek tada mi je pao kamen sa srca“, priznaje nam Nataša na čiji blog pratitelji dolaze po recepte za omiljene slastice pa samo i nju pitali koji je njezin omiljeni recept.

Možda vas zanima... Lagani kolač s orasima idealan uz popodnevnu kavu Kolumne

"Teško mi je izdvojiti samo jedan recept iz kuharice, jer ih ima zaista puno dobrih, zapravo svi su dobri, no evo, ako baš moram, izdvojit ću recept za Tortu od mrkve. A što se tiče božićnih kolačića, meni osobno najdraži su Trokutići s lješnjacima“, govori Nataša koja nam je dala i nekoliko savjeta kako spriječiti (pred)blagdansku katastrofu kad je pečenje božićnih kolača u pitanju:

 | Author: Nataša Pralica Nataša savjetuje - božićne kolače treba početi peći na vrijeme. Primjerice, suhe kekse može se ispeći i do dva tjedna unaprijed foto: Nataša Pralica

Veoma je bitno kod pripreme slastica biti skoncentriran na pripremu, uložiti vremena i ljubavi. To je malo teže ukoliko sve ostavimo za zadnji tren pred Božić.

Preporučila bih da se suhi keksići pripreme dva tjedna ranije, stavite ih u kutiju i na hladno. Oni koji se trebaju spajati poput breskvica i sl....to se može učiniti pred Božić.

Neki rado vole na blagdanskom stolu poslužiti mađaricu, za nju bi vam preporučila da kore ispečete tjedan-dva ranije, držite ih na hladnom i onda ih spojite pred Božić kremom. One svakako s kremom moraju prenoćiti u frižideru.

princez-krafne Možda vas zanima... Video recept: Princes krafne - profiteroli Kolumne Možda vas zanima... Nataša Pralica o kuharici "Moji čokoladni kolači" Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.