Najave 03. studenoga 2023.

Jesensko obilje stiglo je na meni Boogie Laba

Boogie Lab
Novi jesenski meni u Boogie Labu foto: Karlo Jelić
gastro postao gastro.24sata.hr
Bundeva, cikla i komorač glavne su sezonske namirnice na novom jesenskom meniju Boogie Laba

Omiljena zagrebačka gastro adresa Boogie Lab ima novi jesenski meni koji je ispunjen nutritivno bogatim namirnicama, a posebno povrćem. Ono će našem organizmu itekako koristiti u jesenskim danima.

Prvi novitet je Boogie salata od bundeve. Bundeva, ovo sezonsko povrće, bogato je vitaminom A, sadrži i vitamine C, E te skupinu vitamine skupine B, a ima i kalijevih soli i željeza. U kombinaciji s ružmarinom, špinatom i drugim sastojcima hit je laganog jesenskog ručka nakon kojeg ćemo se normalno vratiti poslovnim obavezama.

 | Author: Karlo Jelić Boogie salata od bundeve foto: Karlo Jelić

 | Author: Karlo Jelić Tagliatelle s pestom od komorača foto: Karlo Jelić

Prijedlog za Boogie ručak su i Tagliatelle s pestom od komorača. Komorač je jedna od najstarijih poznatih ljekovitih biljaka koja se koristi od davnina, a kao prirodni lijek osobito je dobar za prehlade, koje u ovo vrijeme vladaju gradom. Ima snažno antioksidativno djelovanje.

Zvijezda večere je Cikla s kremom od bundeve. Cikla je vrlo bogata različitim sastojcima zbog čega je odavno poznata i kao ljekovita biljka koja se koristila u kućanstvima. Njeni sastojci pomažu u reguliranju krvnog tlaka, pospješuje rad želuca, crijeva i žuči te pomaže u reguliranju tjelesne težine.

 | Author: Karlo Jelić Boogie Lab - jesenski kokteli foto: Karlo Jelić  | Author: Karlo Jelić Boogie Lab - jesenski meni foto: Karlo Jelić

U jesenskom meniju noviteti su i hobotnica, novi quiche, i druga jela. Kako su članovi Boogie tima naveli u nedavno objavljenom Manifestu, koji se sada može pronaći i na stolovima, sva hrana koja se služi je i bit će sezonska i lokalna. Gdje god je moguće teži se nabavci ekoloških proizvoda, ali također cijene i male OPG-ovce koji se drže dobrih proizvođačkih praksi, a koji zbog različitih razloga još uvijek nemaju certifikate.

 | Author: Karlo Jelić Boogie Lab - jesenski meni foto: Karlo Jelić

Meso i ribu također nabavljaju od lokalnih uzgajivača ili lovaca. Od njih traže garanciju da prilikom uzgoja ne upotrebljavaju hormone i antibiotike. Boogie Lab, koji se nalazi u Parku kneževa, kroz svoj novi jesenski meni u svako doba dana donosi zdrave obroke koji će našem organizmu dati sve potrebne nutrijente za lagan i uspješan dan.

 | Author: Karlo Jelić Boogie Lab - jesenski kokteli foto: Karlo Jelić  | Author: Karlo Jelić Boogie Lab tim foto: Karlo Jelić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.