Recepti 24. kolovoza 2023.

Baci na roštilj kobasice, luk i papriku, i umotaj ih u foliju

Kobasice
Grill kobasice foto: Rachel Clark/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Meso s roštilja ukusno je i samo za sebe, a još je ukusnije kad se roštilja zajedno sa sočnim povrćem. Ove će kobasice s roštilja luk i paprika učiniti još slasnijima – provjeri već ovog vikenda!

Aluminijska je folija zgodan izum, a često nam dobro dođe i u kuhinji. Za ovaj ćeš recept ipak uživati na svježem zraku, jer na roštilju pečemo kobasice i sljubljujemo ih u foliji s paprikama i lukom!

 

krumpir salata Možda vas zanima... Savršenstvo okusa: Krumpir salata s roštilja Recepti

 

Kažu da su najbolje stvari najjednostavnije, a tako je i s ovim sočnim jelom. Sve što ti treba su kobasice, luk i paprika, sve umotano u aluminijsku foliju - na taj način okusi će se bolje prožeti, kobasice i povrće zadržat će svoju prirodnu sočnost, a bit će i jednostavnije za pečenje, kao i kasnije za čišćenje...

 | Author: Serjan Midili/Unsplash Kobasice na grillu foto: Serjan Midili/Unsplash

Kobasice u foliji s paprikom i lukom

Sastojci:

  • 8 kobasica za roštilj
  • 4 velike paprike, narezane na kriške
  • 2 velike glavice luka, narezane
  • 4 žličice maslinovog ulja
  • soli i papra po želji
  • ¼ šalice listova svježeg peršina

 

Cherry rajčice Možda vas zanima... Sve s roštilja začini slasnim preljevom od cherry rajčica Recepti

 

Postupak:

  1. Pripremi 4 lista aluminijske folije za kuhanje i stavi ih sa strane. Zagrij roštilj na najjače i peci kobasice dok ne dobiju lijepu boju, otprilike 3 minute sa svake strane.
  2. Rasporedi listove folije i na svaki stavi jednaku količinu luka i paprike. Prelij s po 1 žlicom maslinovog ulja, zatim začini solju i paprom prema ukusu
  3. Na svaki list folije, papriku i luk stavi kobasicu. Podigni krajeve folije tako da od svakog komada folije dobiješ zamotuljak i zatvori ih na gornjem dijelu.
  4. Zamotuljke stavi na rešetku roštilja i peci dok paprika i luk ne omekšaju, a kobasica bude u potpunosti pečena, 13 do 15 minuta.
  5. Ukrasi narezanim svježim listićima peršina i posluži.

 | Author: Jan Kopriva/Unsplash Priprema kobasica na otvorenoj vatri poseban je doživljaj, a i tako su fine! foto: Jan Kopriva/Unsplash

 

Možda vas zanima... Roštiljaš? Ne možeš bez ova tri umaka Špajza Roštilj Možda vas zanima... Grilanje povrća i pet (neoprostivih) grešaka Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.