Recepti 13. listopada 2014.

Ciriške teleće ploškice

gastro postao gastro.24sata.hr
Teletina sa šampinjonima na švicarski način ukusna je i sočna

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 258

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 300 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 žlica maslac, slani
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 4 žlica ulje suncokretovo
  • 600 g teletina, srednje masna
  • 1.25 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 1 čaša vrhnje za kuhanje
  • 1 mala žlica sol
  • bijeli papar

Priprema

  1. Luk ogulite i narežite na sitne kockice. Šampinjone očistite i narežite na listiće.
  2. Maslac zamijesite s brašnom. Na zagrijanom ulju popržite teletinu i izvadite iz zdjele za prženje. Na istom ulju staklasto prepržite luk, dodajte šampinjone. Polijte vinom i vrhnjem i umiješajte mješavinu brašna i maslaca.
  3. Umak kuhajte nekoliko minuta, posolite i popaprite. Dodajte meso (teletinu narezanu na tanke ploškice ( frikando )), nakratko prokuhajte.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.