Recepti 01. prosinca 2018.

Hrskavi prutići sa sirom - savršen dodatak kremastim sezonskim juhama

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Juha od buče, rajčice ili brokule idealno će se složiti s toplim prutićima punjenim rastezljivim i aromatičnim sirom. Bolje zbilja ne može!

Sezonske krem juhe divan su dodatak svakom stolu u svako godišnje doba, no nerijetko nakon tanjura tople juhe ostajemo gladni, pa otvaramo hladnjak i posežemo za još kakvim zalogajem. Upravo zato, donosimo vam brz i jednostavan recept za prutiće sa sirom koji će na savršen način upotpuniti baš svaki tanjur omiljenog kremastog specijaliteta.

 

Možda vas zanima... U čemu je tajna najfinijih sendviča sa sirom Recepti

 

Cheese toasties ili prutiće od sira možete pripremiti dok se juha krčka na štednjaku, a zatim sve zajedno poslužiti još vruće, kremasto i rastezljivo.

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood


Za pripremu prutića trebat će vam najmanje dvije kriške kruha, maslac, omiljeno začinsko bilje i sir, grill tava i tri minute vremena. Maslac izvadite iz hladnjaka pola sata prije pripreme kako bi omekšao, pa mu zatim dodajte sitno sjeckano začinsko bilje. Koristiti možete kopar, vlasac, peršin, bosiljak, ali i dodatke poput protisnutog češnjaka ili pak začine poput dimljene crvene paprike.

Kriške kruha premažite aromatiziranim maslacem, dodajte sir, preklopite, a zatim stavite na zagrijanu grill tavu. Preklopite posudom ili povremeno pritisnite kuhinjskom lopaticom. Pustite da kruh poprimi lijepu zlatnu boju, pa ga okrenite i postupak ponovite i s drugom stranom. Kada je gotov, tostirani kruh prebacite na tanjur, nasjeckajte ga na tri prutića i poslužite toplo uz juhu.

 

Možda vas zanima... Tri zlatna pravila dobrih sendviča - hrskavo, kremasto i slasno Špajza

 

Ovakav dodatak bit će idealan uz kremaste juhe upravo zbog svoje hrskavost i aromatičnosti, a rastezljivi sir na najslasniji će način zaokružiti cijelu priču.
 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.