Špajza 13. rujna 2018.

Tri zlatna pravila dobrih sendviča - hrskavo, kremasto i slasno

Savjeti za pripremu i skladištenje sendviča foto: THINKSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Sendviče dijelimo na dvije krajnosti - ili su dosadni i suhi ili su toliko dobri da ih nikada ne zaboravljamo. Donosimo vam tri bitna pravila koja će baš svaki vaš sendvič učiniti nezaboravnim.

Primijenite li ova tri jednostavna pravila svakog puta kada se upustite u pripremu sendviča, u svojim ćete malim, slasnim remek djelima uživati više nego ikad. 

 

Možda vas zanima... Ultimativni umak za sendviče, tortilje i burgere – imamo recept! Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Hrskava korica, kremasti nadjev i kvalitetni sastojci sveto su trojstvo dobrih sendviča. Zapišite ih na papir, zalijepite na hladnjak i čuvajte za one trenutke slabosti kada više od svega zaželite dobar, slastan sendvič.

Hrskavu koricu najlakše ćete postići ubacivanjem kruha u toster, no za stvarno finu hrskavu koricu morat ćete se ipak malo više potruditi. Kruh najprije premažite maslacem sa svih strana, tavu dobro zagrijte, pa smanjite vatru. Na suhu tavu dodajte kruh i pecite ga dok ne poprimi zlatnu boju s obje strane. Na taj će način kruh dobiti hrskavu, aromatičnu koricu, a želite li, na ovaj način možete zapeći i cijeli sendvič, posebice ako ste u njega upakirali i dobru dozu sira. Sir će se rastopiti, povezati ostatak dodataka, a vi stvoriti neodoljivo dobar sendvič. Za prste polizati!

 

Možda vas zanima... U čemu je tajna najfinijih sendviča sa sirom Recepti Možda vas zanima... Sendvič s četiri vrste sira - ovakav još niste isprobali! Recepti

 

sendvič s gljivama | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Kremasta komponenta u sendviču može biti poširano ili jaje na oko, avokado ili dobar rastopljeni sir. Ovakvi su sastojci zaduženi za povezivanje sastojaka sendviča, a čine ga i jednostavnijim za uživanje. Kada zagrizete u finu, kremastu teksturu, znat ćete da sendvič ne može biti loš.

 

Možda vas zanima... Quesadillas - brzi, vrući meksički sendviči Recepti

 

Na kraju, kvalitetan nadjev čini dobro meso ili povrće. Pulled pork sendviči ne nalaze se uzalud među najpopularnijim street food specijalitetima. Dobar mesni nadjev bit će sočan, hrskav, mekan i kremast, sve u isto vrijeme. Pripremate li sendviče od piletine ili vege varijante s povrćem, marinirajte ih barem sat vremena prije pripreme, a osim piletine, povrće koje ste grilali tek nekoliko minuta sa svake strane, sendvičima će dati sasvim novu dimenziju. Pohana piletina također je odličan izbor zbog kombinacije hrskavog omotača i mekog, sočnog mesa.

 

kubanski sendvič Možda vas zanima... Najpoznatiji na svijetu: Savršeni okusi kubanskog sendviča Recepti

 

Sve što vam preostaje jest slaganje sendviča i uživanje u svojim slasnim, hrskavim, kremastim i kvalitetnim kreacijama. Dobar tek!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.