Recepti 19. svibnja 2022.

Isprobaj slojeviti desert od jagoda u čašama

Slojeviti desert od jagoda, keksa i krem sira foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristi sezonu jagoda za pripremu odličnih slastica!

Trifle je slatki engleski složenac koji se sastoji od komada biskvita, kreme od vanilije, tučenog vrhnja i voća. Posebna se pažnja pridaje slaganju slojeva jer se servira u velikim staklenim posudama na stalku. Ovaj desert neodoljivo podsjeća na trifle, ali biskvit je zamijenjen keksima, a klasična krema od vanilije brzinskom kombinacijom krem sira i umaka od jagoda.

Sastojci su dovoljni za četiri veće staklene čaše ili pak šest manjih. Naravno, možeš pripremiti i klasični trifle u jednoj većoj posudi i na efektan način završiti obiteljski ručak. 

 

jagode, tart od jagoda Možda vas zanima... Uživaj u nedjelji uz jednostavan tart od jagoda Recepti

 

Sastojci:

  • 600 g jagoda + 100 g za serviranje
  • 100 g šećera
  • 200 g krem sira
  • 450 ml slatkog vrhnja
  • 60 g šećera u prahu
  • 150 g keksa s maslacem

Priprema: 

  1. Jagode operi, očisti i nareži na male komade. Prebaci ih u duboku tavicu, pospi šećerom i kuhaj na laganoj vatri 20-ak minuta. Kad omekšaju dodatno ih zgnječi drvenom žlicom i prebaci u čistu posudu pa prekrij plastičnom folijom. Pričekaj da se ohladi prije no što započneš pripremu kreme. 
  2. U velikoj posudi izmiksaj slatko vrhnje sa šećerom u prahu u čvrsti šlag.
  3. U drugoj posudi izmiksaj krem sir pa mu dodaj četvrtinu pripremljenog (i ohlađenog) umaka od jagoda. Kratko izmiksaj kako bi dobila jednoličnu smjesu pa žlicom umiješaj polovicu slatkog vrhnja.
  4. Prebaci pripremljenu kremu od sira i jagoda u jednu slastičarsku vrećicu, a u drugu ostatak tučenog vrhnja. 
  5. Pripremi četiri čaše, grubo zdrobi kekse s maslacem i kreni s nizanjem slojeva po vlastitom ukusu.

Uživaj!

VOLIŠ JAGODE? PRIPREMILI SMO NEKOLIKO GENIJALNIH RECEPATA:

 

Možda vas zanima... Proljetna verzija Linzer torte s jagodama i rabarbarom Kolumne Možda vas zanima... Najjednostavnija verzija panna cotte s jagodama Recepti Možda vas zanima... U jednoj posudi pripremi sezonski kolač s jagodama Recepti Rolada od jagoda i krem sira Možda vas zanima... Rolada od jagoda i krem sira gotova je za tren Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:34 20. Svibanj 2022.

    Lijepo za vruce dane