Recepti 02. ožujka 2023.

Jednostavna i fina tjestenina s tunom i brokulom

Tjestenina s tunom i brokulom
Tjestenina s tunom i brokulom foto: Polina Tankilevitch/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo je jedan od naših omiljenih recepata - tjestenina s tunom i brokulom - jer se brzo priprema, a koriste se uglavnom kuhinjske namirnice koje već imaš kod kuće.

Tuna i tjestenina su izvrsna kombinacija, a ne samo da se brzo pripremaju i imaju savršen okus nego su i poželjan spoj ako želite održavati vitku liniju ili izgubiti višak kilograma. Naime, zbog visokog udjela proteina, niskog udjela kalorija i masti, tuna je vrlo popularna u mnogim programima mršavljenja.

 

Mini pizze Možda vas zanima... Mini pizze s tunjevinom, neodoljivi finger food Recepti

 

Dodavajući jaje ovom jelu dodatno ćeš ga obogatiti proteinima, a po želji slobodno možeš dodati neki zdravi, kremasti umak.Salata od tjestenine i s tunjevinom ima izvrstan okus kada je hladna ili sobne temperature. No, ako ne voliš hladna jela, možeš je ostaviti nekoliko trenutaka nakon što je izvadite iz hladnjaka da postigne sobnu temperaturu.

 | Author: Polina Tankilevitch/Pexels foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Tjestenina s brokulom i tunjevinom

Sastojci (za 4 osobe):

  • 300 g tunjevine iz konzerve
  • 500 g brokule
  • 500 g tjestenine (svrdla)
  • glavica luka
  • žlica maslaca
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 4 tvrdo kuhana jaja
  • sol i papar

Priprema:

  1. Tunjevinu ocijedi, a brokulu očisti i istrgaj na cvatove te kuhaj u slanoj vodi 8 minuta. Tjesteninu skuhaj prema uputi na pakiranju.
  2. Luk oljušti, nasitno nasjeckaj te propirjaj na maslacu. Umiješaj potom tunjevinu, oba vrhnja te kuhaj oko 4 minute.
  3. Jaja oljušti i razreži popola. Brokulu i tjesteninu ocijedi pa tjesteninu izmiješaj s umakom te ponudi s kuhanim jajima i kuhanom brokulom.
  4. Mini rajčice odličan su dodatak ovoj salati.

 

brokula Možda vas zanima... Imamo 5 top recepata s brokulom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.