Recepti 15. veljače 2024.

Imamo 5 top recepata s brokulom

brokula
Brokula - izvor inspiracije za ukusna i maštovita jela foto: Monika Grabkowska/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Brokulu možemo u supermarketima nabaviti tijekom čitave godine, no sad je njezino pravo doba. I zato ti donosimo 5 najboljih recepata u kojima je brokula glavna zvijezda

Divna zelena brokula može i nije svima omiljeno povrće, no svi smo svjesni koliko je zdrava. A kad se potrudimo kušati je (naravno, fino pripremljenu, ne raskuhanu!) shvatimo i koliko je brokula ukusna!

I zato ti donosimo naš izbor najboljih 5 recepata za odlična, maštovita jela u kojima je brokula glavna zvijezda. Ovi recepti odlična su inspiracija za dane kad nemaš ideju što kuhati, ili kad jednostavno želiš u prehranu uvrstiti više povrća.

 

Brokula Možda vas zanima... Baci brokulu na roštilj, nećeš zažaliti! Špajza

 

Ako ti dosad brokula možda i nije bila omiljena namirnica, pokušaj ju pripremiti prema jednom od ovih recepata. Sigurno smo da ćeš promijeniti mišljenje.

brokula | Author: Shutterstock Zapečena tjestenina s brokulom i sirom foto: Shutterstock

Zapečena tjestenina s brokulom i sirom

Priprema ovog jela oduzet će ti samo 45 minuta, uključujući i pečenje, a dobit ćeš odličan zdravi ručak za cijelu obitelj! Uz to, zapečenoj tjestenini s brokulom razveselit će se čak i oni kojima brokula nije favorit među namirnicama i garantiramo da će tražiti repete.

Ni slučajno nemoj štedjeti na cheddaru i parmezanu, a po želji dodaj i ostatke piletine od prošlog ručka, narezanu šunku ili tunu!

 

Možda vas zanima... Zapečena tjestenina sa sirom i brokulom popravlja dan Recepti

 

fritata | Author: Andrea Cukrov Fritata po receptu Andree Cukrov foto: Andrea Cukrov

Fritata s brokulom

Sajajan recept za fritatu s brokulom donosi nam Andrea Cukrov, autorica bloga Cukar.  Fritata je slična omletu, ali ipak zahtjeva manje vještine, a priprema se u pećnici. 
 

Možda vas zanima... Frittata s povrćem za brzi ručak ili večeru Kolumne

 

Krem juha od brokule i sira | Author: Shutterstock Krem juha od brokule i sira foto: Shutterstock

Krem juha od brokule i sira

Što kažeš na juhu od brokule s puno, puno cheddara? Sjeckanje i kuhanje će ti oduzeti manje od sat vremena, a sastojci su dovoljni za 4 porcije. Obavezno tostiraj i nekoliko šnita kruha, premaži ga češnjakom i posluži uz juhu. 

 

Krem juha od brokule i sira Možda vas zanima... Tanjur juhe od brokule i sira popravlja raspoloženje Recepti
 

 | Author: Instagram @gourmet_magazin Slasni odrezak od brokule foto: Instagram @gourmet_magazin

Odrezak od brokule

Odrezak od brokule jedan je od novih načina da jedemo više povrća. Jednostavno se priprema, a zanimljiv je i pun okusa. naravno, i brzo je gotov!

 

Odrezak od brokule Možda vas zanima... Slastan odrezak od brokule nova je zvijeda našeg menija Recepti

 

brokula | Author: Stockfood Brokula s češnjakom foto: Stockfood

Pečena brokula s češnjakom

Brokula s češnjakom odličan je prilog u koji ćeš morati uložiti pune tri minute vremena! Dakle, ovo se jelo praktički priprema samo, a dobro pristaje uz različite vrste mesnih i ribljih jela. Posluži ju ravno iz pećnice, a po želji prelij s malo limunovog soka.

 

Možda vas zanima... Brokula s češnjakom – sezonski prilog iz snova Recepti
 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.