Recepti Doručak 21. ožujka 2024.

Lidia Bastianich u rodnoj Istri nabrala divlje šparoge i složila odličnu fritaju!

Doručak
10 MIN
10 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Lidia Bastianich, šparoge, Istra
Lidia Bastianich u berbi divljih šparoga
foto: Facebook @Lidia Bastianich
Slavna kuharica Lidia Bastianich pohvalila se na društvenim mrežama kako je u rodnoj Istri ubrala divlje šparoge i od njih pripremila izvrsnu fritaju. Imamo i recept!

Slavna kuharica Lidia Bastianich, koju trenutačno na HTV-u svakodnevno gledamo kako priprema odlična jela u svojoj emisiji "Lidijina kuhinja", svake godine posjeti rodnu Istru i tamo uživa u autohtonim jelima svog djetinjstva. Na Facebooku i Instagramu Lidia se pohvalila kako uživa u divljim šparogama koje je sama ubrala.

"Kad sam bila dijete u Istri, sjećam se svog djeda s kojim bih šetala kilometrima, jer je on znao sva najbolja mjesta na kojima se mogu naći divlje šparoge. Djeda već odavno nema, no sada ja obilazim ista mjesta koja mi je on pokazao. I divlje šparoge još su tu.

Lidia Bastianich, šparoge, Istra | Author: Facebook @Lidia Bastianich Lidia Bastianich u berbi šparoga u rodnoj Istri foto: Facebook @Lidia Bastianich Lidia Bastianich, šparoge, Istra | Author: Facebook @Lidia Bastianich Lidia Bastianich u berbi šparoga u rodnoj Istri foto: Facebook @Lidia Bastianich

Evo me u čizmama i sa štapom kako tražim mlade divlje šparoge, koje se u pravilu nalaze na divljim, sunčanim terenima s niskim raslinjem“, prepričava slavna kuharica svoje doživljaje iz rodne Istre.

Od ubranih šparoga Lidia je pripremila odličnu domaću fritaju od šparoga, u kojoj je koristila i domaća jaja svojih susjeda u Istri. Fritajom je počastila svoju rođakinju Soniju i njezina supruga, uz svoju slavnu uzrečicu "Tutti a tavola a mangiare!".

Lidija nije objavila recept za svoju fritaju od šparoga, no pronašli smo odličan recept u našoj arhivi koji rado dijelimo s tobom…

Lidia Bastianich, šparoge, Istra | Author: Facebook @Lidia Bastianich Lidijina fritaja od šparoga foto: Facebook @Lidia Bastianich

Ne gasi ekran dok kuham

Fritaja od divljih šparoga
10 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Divlje šparoge 600 g
  • Luk 200 g
  • Crveni papar 1 prstohvat
  • Sol 0,50 žličica
  • Jaje 8 kom
  • Maslinovo ulje 6 žlica
  • Panceta 70 g
Postupak
  1. Šparoge operite, odvoji mekani dio stabljike s vrškovima pa ih izlomi na kraće komade.


  2. Na ulju kratko poprži sitno nasjeckan luk i pancetu. Dodaj šparoge, posoli, popapri i pirjaj dok šparoge ne omekšaju.


  3. Dodaj razmućena jaja, peci dalje uz stalno miješanje.


Lidia Bastianich, šparoge, Istra | Author: Facebook @Lidia Bastianich Oličnom fritajom od divljih šparoga i domaćih jaja Lidia je počastila rođakinju i njezina supruga foto: Facebook @Lidia Bastianich

Lazanje bez mesa Možda vas zanima... Projekt za vikend: lazanje Lidije Bastianich Recepti Lidia Bastianich Možda vas zanima... Slavna kuharica ima najbolje savjete za umak od rajčice! Špajza

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.