Recepti 01. ožujka 2024.

Losos u škartocu bit će spreman dok trepneš

Losos u škartocu
Losos u škartocu foto: Shche team/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Za samo 15 minuta pripremi ukusan i zdrav ručak za 4 osobe!

Losos u škartocu je jednostavno i brzo jelo, ali prezentacijski jako efektno i pamtljivo. Budući da je losos zaista brzo pečen, a želiš u škartoc ubaciti i povrće, pobrini se da odabereš ono za čiju termičku obradu ne treba puno vremena.

Ako se brineš hoće li povrće biti spremno za posluživanje, obavezno ga nareži na manje komade!

 

losos Možda vas zanima... Znamo kako skuhati losos u mikrovalnoj pećnici Recepti

 

Pečena riba servira se na tanjuru u škartocu - tako možeš gostima priuštiti uzbudljivo iskustvo odmotavanja ovog slasnog paketića. Dobar tek!

losos | Author: CA Creative/Unsplash Losos umotaj u papir za pečenje i ubaci ga u pećnicu na 15-ak minuta. Bit će savršen! foto: CA Creative/Unsplash

Losos u škartocu

(4 porcije, 20 minuta, jednostavno)

Sastojci:

  • 4 fileta lososa s kožom
  • limun, luk, mrkva, češnjak, lovor, ružmarin
  • sol, papar
  • 2 žlice maslinovog ulja

 

Losos sa špinatom Možda vas zanima... Losos sa špinatom i laganom kremom od jogurta Recepti

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. 
  2. Pripremi 4 lista papira za pečenje. Na jedan list stavi filet lososa, prelij ga s malo maslinovog ulja, posoli i popapri i dodaj ostale dodatke po izboru. Mi preferiramo kriške limuna i ružmarin. Ponovi isti postupak s preostalim filetima, tako da svaki na kraju bude u zasebnom paketiću.
  3. Papir skupi i zaveži ga koncem ili ga dobro smotaj. Peci 10 - 15 minuta, ovisno o dodacima i stupnju pečenja koji preferiraš. Posluži odmah!

 

lazanje sa šparogama i lososom Možda vas zanima... Proljeće na tanjuru: Lazanje sa šparogama i lososom Recepti Grilani losos Možda vas zanima... Losos s citrusima - rapsodija aromatičnih okusa Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.