Recepti 19. srpnja 2017.

Najbolji deserti s tajnim alkoholnim sastojkom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon brojnih laganih i brzih jela, deserata za koje ne trebate paliti pećnicu i osvježavajućih napitaka na redu su neodoljive alkoholne slastice.

Pripremili smo listu recepata s popularnim alkoholnim pićima. Svi su gotovi u tren oka, a osvježavaju i popravljaju raspoloženje. 

Uopće ne trebate imati kulinarskog iskustva za pripremu prvog recepta – poptailsa. Ovo je ledeno osvježenje kombinacija koktela i nezaobilaznih popsiclesa. Kalupe trenutno možete kupiti u gotovo svakom supermarketu i po povoljnim cijenama, a inspiraciju za pripremu vaših pijanih slastica pronađite u našem članku.

 

Možda vas zanima... Poptails: Sladoled za odrasle koji ćete obožavati Špajza


Alkoholno iznenađenje je i ova jednostavna granita od kave. Glavno oružje za pripremu je vilica, a recept se sastoji od samo tri namirnice. Ona presudna, zbog koje se ova granita nalazi na našem popisu, je Whiskey. Preporučujemo!

 

Možda vas zanima... Granita od kave s alkoholnim iznenađenjem Recepti


Trebali biste isprobati i nevjerojatan martini s tamnom čokoladom i kakaom. Uz to, osjećat ćete se kao pravi koktel majstor dok u shakeru budete pripremali ovaj nesvakidašnji desert. Ako koktelom nije zadovoljena vaša dnevna potreba za čokoladom, pripremite i ove bogate praline s rumom.

 

Možda vas zanima... Uljepšajte si vikend čokoladnim martinijem! Špajza Možda vas zanima... Začinite dan: Brze praline od kave i ruma Recepti


Za kraj vam predlažemo dva cheesecakea, ovisno o tome volite li više margaritu ili mojito. Odlučite se za neobične alkoholne kocke ili pak za praktično serviranje u čaši. 

 

Možda vas zanima... Osvježavajući pijani cheesecake s limetom Recepti Mojito cheesecake Možda vas zanima... Uz mojito cheesecake vrućine se lakše podnose Kolumne

 

Nadamo se da ćete isprobati neki od naših recepata. Obavezno pošaljite fotografije! 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.