Recepti 10. ožujka 2017.

Najpoželjniji kolačić na svijetu skriva se u šalici

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi planetarno popularni kolačići poprimili su novo ruho i postali neodoljivo sočan kolač gotov u dvije minute

Kolačić s komadićima čokolade u Americi je nevjerojatan hit. Takozvani chocolate chip cookies pripremaju se na tjednoj bazi, a gotovo da i ne postoji osoba koja ih nije okusila. Priprema takvih keksića vrlo je jednostavna i brzo se usavršava.

U smjesu se mogu dodavati i oduzimati sastojci po želji, no bitno je da baza ostane ista. Osim hrskavih keksića, sada s tom, gotovo istom smjesom, možete pripremiti i identičan kolačić u šalici. 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Keksići Možda vas zanima... Osnovni recept za jednostavne kekse s komadićima čokolade None

Trebat će vam samo žlica maslaca, dvije žlice smeđeg šećera, jedan žumanjak, tri žlice brašna, prstohvat soli i malo vanilije. Sve sastojke pomiješajte, a zatim im dodajte šaku ili dvije čokolade sjeckane na komadiće. Sve ubacite u šalicu koju ste lagano premazali maslacem i stavite u mikrovalnu na najjaču temperaturu. Neka se peče minutu do dvije kako bi kolačić ostao sočan iznutra.

Kolačić poslužite samog, uz voće ili tučeno slatko vrhnje. Poslužite ga gostima ili razveselite sami sebe. Ponesite ga za van ili u njemu uživajte s vlastitog kauča. U slast!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.