gastro postao
Najbolji desert koji će vam ikad trebati!
Razveselite ukućane ovim slatkim i neodoljivim keksima s čak tri vrste čokolade!
Tope se u ustima baš kao da jedete samu čokoladu, s sigurni smo da će se svidjeti baš svima. Umjesto čokoladnih kapljica, nasjeckajte sami čokolade na sitnije komadiće i poigrajte se pripremom ovih divnih slastica.
Odlični su i za umakanje u toplo mlijeko. A i toliko su prozračni da nećete moći pojesti samo jedan!
Sastojci:
- 100 g tamne čokolade
- 6 žlica maslaca
- 1 šalica mliječne čokolade
- 3 jaja
- 1 šalica šećera
- 1/2 šalice glatkog brašna
- 2 žlice kakao praha
- prstohvat soli
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 1 šalica nasjeckanih komadića bijele, mliječne i tamne čokolade
Priprema:
- Rastopiti maslac, tamnu i mliječnu čokoladu na pari
- Pomiješati pjenjačom šećer i jaja
- Dodati rastopljenu čokoladu u jaja i šećer
- Ostaviti nekoliko minuta da se čokolada malo ohladi i stisne (prethodno dobro promiješajte i nemojte izliti prevruću čokoladu na jaja da se ne skuhaju)
- Dodati brašno, kakao i sol te komadiće čokolade, promiješati i ostaviti kratko da se smjesa stegne
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Smjesu za kekse vaditi žlicom u željene oblike (najbolje okrugle) i peći u zagrijanoj pećnici 5 minuta (srednji dio treba ostati malo mekši)
Poslužite odmah nakon pečenja i uživajte u slasnim, rastopljeno čokoladnim keksima!