Špajza 04. ožujka 2017.

Trostruko čokoladni keksi za prave čokoljupce

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najbolji desert koji će vam ikad trebati!

Razveselite ukućane ovim slatkim i neodoljivim keksima s čak tri vrste čokolade!

Tope se u ustima baš kao da jedete samu čokoladu, s sigurni smo da će se svidjeti baš svima. Umjesto čokoladnih kapljica, nasjeckajte sami čokolade na sitnije komadiće i poigrajte se pripremom ovih divnih slastica.

Odlični su i za umakanje u toplo mlijeko. A i toliko su prozračni da nećete moći pojesti samo jedan!

 | Author: 24sata.hr foto: 24sata.hr

Sastojci:

  • 100 g tamne čokolade
  • 6 žlica maslaca
  • 1 šalica mliječne čokolade
  • 3 jaja
  • 1 šalica šećera
  • 1/2 šalice glatkog brašna
  • 2 žlice kakao praha
  • prstohvat soli
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 1 šalica nasjeckanih komadića bijele, mliječne i tamne čokolade

Priprema: 

  1. Rastopiti maslac, tamnu i mliječnu čokoladu na pari
  2. Pomiješati pjenjačom šećer i jaja
  3. Dodati rastopljenu čokoladu u jaja i šećer
  4. Ostaviti nekoliko minuta da se čokolada malo ohladi i stisne (prethodno dobro promiješajte i nemojte izliti prevruću čokoladu na jaja da se ne skuhaju)
  5. Dodati brašno, kakao i sol te komadiće čokolade, promiješati i ostaviti kratko da se smjesa stegne
  6. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  7. Smjesu za kekse vaditi žlicom u željene oblike (najbolje okrugle) i peći u zagrijanoj pećnici 5 minuta (srednji dio treba ostati malo mekši)

Poslužite odmah nakon pečenja i uživajte u slasnim, rastopljeno čokoladnim keksima! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.