Špajza 19. veljače 2017.

Keksi od čokolade i zobenih pahuljica

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlični keksi bez brašna koje može napraviti baš svatko!

Poslužite ih uz čašu mlijeka ili toplog kakaa i uživajte bez grižnje savjesti u ovim slatkim i hrskavim keksima!

Neće vam oduzeti puno vremena za pripremu, a imat ćete sjajan desert koji možete ponijeti kao zdravu grickalicu na posao ili u školu. 

Po želji, možete dodati i sjeckanih prženih lješnjaka ili ih umočiti u čokoladu kada su pečeni pa dobiti dvostruko čokoladnu sreću.

Sastojci:

  • 2 1/4 šalice zobenih pahuljica
  • 1 žlica kukuruzne palente
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 šalice maslaca, omekšalog
  • 1/3 šalice smeđeg šećera
  • 1/3 šalice običnog šećera
  • 1 veće jaje
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 šalica čokolade nasjeckane na kockice (ili kapljica)
  • 1/2 žličice soli

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. U blenderu samljeti 1 1/4 šalice zobenih pahuljica (ostatak ostaviti) pa dodati kukuruznu palentu i prašak za pecivo i kratko samljeti
  3. U drugoj posudi, električnim mikserom izmiksati maslac s oba šećera; dodati jaje i ekstrakt od vanilije pa sve izmiksati
  4. Pomiješati smjesu maslaca, šećera i jaja s izmiksanim zobenima; dodati preostale zobene, čokoladu i sve izmiješati špatulom da se sjedini
  5. Žlicom ravnomjerno rasporediti smjesu na lim obložen papirom za pečenje (promjer smjese neka bude 4 cm, a razmak jednog od drugog keksa oko 2 cm); posipati svaki keks s par zrna soli
  6. Peći u zagrijanoj pećnici 15 minuta - dok ne dobiju zlatnu boju
  7. Poslužiti uz šalicu toplog kakaa
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.