gastro postao
Odlični keksi bez brašna koje može napraviti baš svatko!
Poslužite ih uz čašu mlijeka ili toplog kakaa i uživajte bez grižnje savjesti u ovim slatkim i hrskavim keksima!
Neće vam oduzeti puno vremena za pripremu, a imat ćete sjajan desert koji možete ponijeti kao zdravu grickalicu na posao ili u školu.
Po želji, možete dodati i sjeckanih prženih lješnjaka ili ih umočiti u čokoladu kada su pečeni pa dobiti dvostruko čokoladnu sreću.
Sastojci:
- 2 1/4 šalice zobenih pahuljica
- 1 žlica kukuruzne palente
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 šalice maslaca, omekšalog
- 1/3 šalice smeđeg šećera
- 1/3 šalice običnog šećera
- 1 veće jaje
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 1 šalica čokolade nasjeckane na kockice (ili kapljica)
- 1/2 žličice soli
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- U blenderu samljeti 1 1/4 šalice zobenih pahuljica (ostatak ostaviti) pa dodati kukuruznu palentu i prašak za pecivo i kratko samljeti
- U drugoj posudi, električnim mikserom izmiksati maslac s oba šećera; dodati jaje i ekstrakt od vanilije pa sve izmiksati
- Pomiješati smjesu maslaca, šećera i jaja s izmiksanim zobenima; dodati preostale zobene, čokoladu i sve izmiješati špatulom da se sjedini
- Žlicom ravnomjerno rasporediti smjesu na lim obložen papirom za pečenje (promjer smjese neka bude 4 cm, a razmak jednog od drugog keksa oko 2 cm); posipati svaki keks s par zrna soli
- Peći u zagrijanoj pećnici 15 minuta - dok ne dobiju zlatnu boju
- Poslužiti uz šalicu toplog kakaa