gastro postao
Spoj omiljenih lješnjaka i čokolade na najljepši će vam način zasladiti dan
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 393
Potrebno vam je
- 1 šaka lješnjak, sirovi
- 30 g kakao u prahu, nezašećereni
- 0.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 30 g maslac, neslani
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 50 g čokolada za kuhanje
- 250 g šećer, u prahu
Priprema
- Četvrtasti kalup promjera 10x10 cm premažite maslacem, a zatim obložite papirom za pečenje. Lješnjake grubo nasjeckajte. Kakao i šećer pomiješajte, a čokoladu naribajte. Na laganoj vatri otopite maslac, zalijte mlijekom pa dodajte šećer, kakao i čokoladu.
- Kad se sve otopi, maknite s vatre i dodajte ekstrakt vanilije. Izmiksajte sve u jednoličnu kremastu smjesu. Dodajte lješnjake i promiješajte. Ohladite pa narežite na kocke.
Izvor Skuhatćute