gastro postao
Čokoladni brownie uvijek je dobar izbor ako se nas pita!
Uvijek pokušavamo napraviti što sočniji brownie, da bude što vlažniji, čokoladniji i još bolji nego prethodni.
Mislimo da je upravo ovaj brownie ono čemu svi teže kada ga prave. Savršeno čokoladan, preliven preljevom od kakao praha, šećera i maslaca upravo je ono što nam treba ujutro uz šalicu mlijeka, ili popodne uz topli čaj. Ili u bilo koje doba dana! Brownie je uvijek dobar izbor!
Ovaj brownie, obožavat će svi - od najmlađih do najstarijih. I nitko neće žaliti zbog zaprljanih prstića od ovih sočnih, kremastih delicija!
Sastojci:
- 1 šalica maslaca
- 1/2 šalice kakao praha
- 2 šalice glatkog brašna
- 2 šalice smeđeg šećera
- 4 jaja
- 4 žličice ekstrakta vanilije
- Preljev:
- 1/4 šalice omekšanog maslaca
- 1/4 šalice mlijeka
- 1/4 šalice kakao praha
- 3 šalice šećera u prahu
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Obložiti lim veličine 20 x 30 cm papirom za pečenje
- Maslac rastopiti i izmiksati ga s kakao prahom
- Dodati brašno i šećer i ponovno kratko miksati pa staviti jaja i vaniliju i još kratko miksati, ali samo da se sve sjedini jer ako predugo miksate, brownie će biti suh kada se ispeče
- Preliti smjesu u pripremljen lim i peći u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta - dok čačkalica ne izađe čista
- Izvaditi kolač iz pećnice i pripremiti preljev
- Preljev: Sastojke miksati dok smjesa ne bude glatka pa preliti preko još toplog brownieja
- Ostaviti da se sve zajedno ohladi i da se šećer iz preljeva rastopi na vrućem brownieju - kada ćete rezati, preljev će biti lagano hrskav
- Poslužite uz čašu mlijeka i uživajte