Recepti 02. ožujka 2017.

Uljepšajte si dan ovim divnim, sočnim browniejem!

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladni brownie uvijek je dobar izbor ako se nas pita!

Uvijek pokušavamo napraviti što sočniji brownie, da bude što vlažniji, čokoladniji i  još bolji nego prethodni.

Mislimo da je upravo ovaj brownie ono čemu svi teže kada ga prave. Savršeno čokoladan, preliven preljevom od kakao praha, šećera i maslaca upravo je ono što nam treba ujutro uz šalicu mlijeka, ili popodne uz topli čaj. Ili u bilo koje doba dana! Brownie je uvijek dobar izbor!

Ovaj brownie, obožavat će svi - od najmlađih do najstarijih. I nitko neće žaliti zbog zaprljanih prstića od ovih sočnih, kremastih delicija!

Sastojci:

  • 1 šalica maslaca
  • 1/2 šalice kakao praha
  • 2 šalice glatkog brašna
  • 2 šalice smeđeg šećera
  • 4 jaja
  • 4 žličice ekstrakta vanilije
  • Preljev:
  • 1/4 šalice omekšanog maslaca
  • 1/4 šalice mlijeka
  • 1/4 šalice kakao praha
  • 3 šalice šećera u prahu

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Obložiti lim veličine 20 x 30 cm papirom za pečenje
  3. Maslac rastopiti i izmiksati ga s kakao prahom
  4. Dodati brašno i šećer i ponovno kratko miksati pa staviti jaja i vaniliju i još kratko miksati, ali samo da se sve sjedini jer ako predugo miksate, brownie će biti suh kada se ispeče
  5. Preliti smjesu u pripremljen lim i peći u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta - dok čačkalica ne izađe čista
  6. Izvaditi kolač iz pećnice i pripremiti preljev
  7. Preljev: Sastojke miksati dok smjesa ne bude glatka pa preliti preko još toplog brownieja
  8. Ostaviti da se sve zajedno ohladi i da se šećer iz preljeva rastopi na vrućem brownieju - kada ćete rezati, preljev će biti lagano hrskav
  9. Poslužite uz čašu mlijeka i uživajte

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.